مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,824
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات گوگرد و کمپوست بر افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی خاک و عملکرد گندم

صفحات

 صفحه شروع 154 | صفحه پایان 166

چکیده

 به منظور بررسی اثرات گوگرد و کمپوست بر افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی خاک, افزایش جذب عناصر توسط گندم و همچنین افزایش عملکرد گندم در خاکهای شدیداً آهکی منطقه گچساران, آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تیمار شاهد, گوگرد پودری 300 کیلو گرم در هکتار و گوگرد پودری 300 کیلوگرم در هکتار باضافه 20 تن در هکتار کمپوست, در چهار تکرار به مرحله اجرا درآمد. نتایج بدست آمده نشان داد که مصرف گوگرد عملکرد محصول دانه گندم را به میزان 190 کیلوگرم در هکتار (6/3%) و مصرف توام گوگرد و کمپوست عملکرد دانه را به میزان 330 کیلو گرم درهکتار (4/8%) نسبت به شاهد افزایش دادند که هیچیک از نظر آماری معنی دار نبودند. مصرف گوگرد سبب افزایش غلظت عناصر غذایی در دانه گندم به میزان 5/5% برای فسفر, 11% برای پتاسیم, 39% برای آهن, 5% برای روی و 29% برای مس گردید. ولی در افزایش غلظت منگنز تاثیری نداشت. این در حالی بود که مصرف توام گوگرد و کمپوست غلظت عناصر یاد شده را به نحو چشمگیری افزایش داد. به گونه ای که برای فسفر 78%, پتاسیم 73%, آهن 68%, منگنز42 % , روی 64% و برای مس 54% نسبت به شاهد افزایش جذب دیده شد. نتایج بدست آمده همچنین حکایت از آن داشت که در اثر مصرف گوگرد, میزان منگنز قابل جذب خاک بعد از برداشت گندم نسبت به شاهد به میزان 121% و پتاسیم به میزان 7% افزایش یافتند. در حالی که در مورد سایر عناصر افزایشی دیده نشد. ولی در تیمار کمپوست باضافه گوگرد, میزان فسفر قابل جذب خاک 87%, پتاسیم 5/34%, آهن 130%, روی 490% و مس بیش از 100%, در خاک بعد از برداشت گندم, نسبت به شاهد افزایش یافته بودند. در این میان میزان منگنز قابل جذب خاک نسبت به تیمار قبل کمتر شد و از 121% افزایش به63% افزایش, تنزل یافت .

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

گودرزی، کرم اله. (1380). بررسی اثرات گوگرد و کمپوست بر افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی خاک و عملکرد گندم . علوم خاک و آب، 15(2)، 154-166. SID. https://sid.ir/paper/357968/fa

Vancouver: کپی

گودرزی کرم اله. بررسی اثرات گوگرد و کمپوست بر افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی خاک و عملکرد گندم . علوم خاک و آب[Internet]. 1380؛15(2):154-166. Available from: https://sid.ir/paper/357968/fa

IEEE: کپی

کرم اله گودرزی، “بررسی اثرات گوگرد و کمپوست بر افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی خاک و عملکرد گندم ،” علوم خاک و آب، vol. 15، no. 2، pp. 154–166، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357968/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button