مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,950
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

624
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات موثره و خواص آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی زیره سبز (Cuminum Cyminum L) بومی استان یزد

صفحات

 صفحه شروع 472 | صفحه پایان 481

چکیده

 مقدمه: ایران از غنی ترین مناطق دنیا از حیث تعداد و تنوع گیاهان دارویی می باشد و زیره سبز جزء گیاهان دارویی مهم و اقتصادی کشورمان به شمار می رود که دارای خواص درمانی از قبیل ضدتشنج, ضدصرع, تقویت کننده معده, ادرارآور, ضدنفخ و سوء هاضمه می باشد. هدف این پژوهش, شناسایی و تعیین درصد ترکیبات تشکیل دهنده و خواص آنتی اکسیدانی اسانس بذر این گیاه بومی ارزشمند استان یزد می باشد.روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی, بذرهای زیره سبز کوه های جنوب غربی بهاباد استان یزد به روش تقطیر با آب (دستگاه کلونجر) اسانس گیری شدند. جداسازی و شناسایی ترکیبات با استفاده از روش های کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی انجام شد. خواص آنتی اکسیدانی اسانس بذر به روش تخریب رادیکال های آزاد سنجیده شد و برای اندازه گیری مقدار کل ترکیبات فنولی از روش Follin- Ciocalteu استفاده گردید.نتایج: مواد عمده تشکیل دهنده اسانس بذر زیره سبز پروپانول (%26.9) و بنزن متانول (%25.4) و فنیل بتانول (%16.49) و گاماترپنین (%13.04) می باشد. خواص آنتی اکسیدان میزان  1.49 IC50 میکروگرم بر میلی لیتر اسانس و همچنین میزان ترکیبات فنولی با 90.22 میلی گرم گالیک اسید بر گرم اسانس تشخیص داده شد.نتیجه گیری: پروپانول که بیشترین ترکیب تشکیل دهنده اسانس بود کاربردهای مهمی در صنایع و داروسازی دارد. نتایج این مطالعه با حاکی از برتری خواص آنتی اکسیدانی زیره سبز بومی استان یزد در مقایسه با نتایج مطالعات پیشین در همین زمینه در مناطق دیگر دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیرالسادات، بی بی فاطمه، وحیدی، علیرضا، صبور، محمدحسین، عظیم زاده، مصطفی، کلانتر، سیدمهدی، و شرف الدینی، مریم. (1390). بررسی ترکیبات موثره و خواص آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی زیره سبز (Cuminum Cyminum L) بومی استان یزد. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 19(4 (پیاپی 79))، 472-481. SID. https://sid.ir/paper/35849/fa

    Vancouver: کپی

    حقیرالسادات بی بی فاطمه، وحیدی علیرضا، صبور محمدحسین، عظیم زاده مصطفی، کلانتر سیدمهدی، شرف الدینی مریم. بررسی ترکیبات موثره و خواص آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی زیره سبز (Cuminum Cyminum L) بومی استان یزد. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1390؛19(4 (پیاپی 79)):472-481. Available from: https://sid.ir/paper/35849/fa

    IEEE: کپی

    بی بی فاطمه حقیرالسادات، علیرضا وحیدی، محمدحسین صبور، مصطفی عظیم زاده، سیدمهدی کلانتر، و مریم شرف الدینی، “بررسی ترکیبات موثره و خواص آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی زیره سبز (Cuminum Cyminum L) بومی استان یزد،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 19، no. 4 (پیاپی 79)، pp. 472–481، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35849/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button