مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,376
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

681
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کیفیت آب های بطری شده مصرفی ایران در سال 1394

صفحات

 صفحه شروع 70 | صفحه پایان 81

چکیده

 زمینه وهدف: رشد جمعیت و محدودیت دسترسی به آب شیرین و نیاز به استفاده از آب های بطری شده, ضرورت بررسی کیفیت شیمیایی و میکروبی این آب ها را تشدید می کند. هدف از این مطالعه, بررسی کیفیت شیمیایی و میکروبی آب های بطری شده موجود در چند برند مصرفی در سطح کشور بود.مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی می باشد که در مراحل انجام آن ابتدا 6 برند از آب های بطری شده موجود شناسایی شده و سپس نمونه گیری به صورت تصادفی انجام گرفت. سپس پارامترهای کیفی شیمیایی و باکتریولوژیک آب شرب شامل کلراید, نیترات, منیزیم, کلسیم, سختی کل, سدیم, نیتریت, pH, TDS, EC, فلوراید, کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی در این نمونه ها بررسی شد. میانگین مقادیر هر مشخصه, با استاندارد و با مقادیر درج شده بر روی برچسب نمونه ها مقایسه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS, آمار توصیفی و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه (p<0.05) صورت گرفت.یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که تعداد باکتری های گروه کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی در هیچ یک از نمونه ها وجود نداشته و 0MPN/cc بوده است. میانگین غلظت پارامترهای شیمیایی نظیر pH, TDS, کلسیم, نیتریت و نیترات در تمامی آبهای بطری شده مورد بررسی در محدوده استاندارد آب آشامیدنی بطری شده و از حداکثر مجاز تعیین شده جهت شرب کمتر بوده است. همچنین در تعدادی از نمونه ها, اختلاف معنی داری بین مقادیر اندازه گیری شده با مقادیر درج شده بر روی برچسب آبهای بطری شده وجود داشت.نتیجه گیری: مطابق نتایج استخراج شده, کیفیت شیمیایی و میکروبی آبهای بطری شده مورد بررسی از نظر استانداردهای آب شرب قابل قبول می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عروجی، نغمه، تکدستان، افشین، نوری سپهر، محمد، و رییسی، غلامرضا. (1395). بررسی کیفیت آب های بطری شده مصرفی ایران در سال 1394. مهندسی بهداشت محیط، 4(1)، 70-81. SID. https://sid.ir/paper/359099/fa

    Vancouver: کپی

    عروجی نغمه، تکدستان افشین، نوری سپهر محمد، رییسی غلامرضا. بررسی کیفیت آب های بطری شده مصرفی ایران در سال 1394. مهندسی بهداشت محیط[Internet]. 1395؛4(1):70-81. Available from: https://sid.ir/paper/359099/fa

    IEEE: کپی

    نغمه عروجی، افشین تکدستان، محمد نوری سپهر، و غلامرضا رییسی، “بررسی کیفیت آب های بطری شده مصرفی ایران در سال 1394،” مهندسی بهداشت محیط، vol. 4، no. 1، pp. 70–81، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/359099/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button