مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,339
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

867
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیکی تولید کننده اسید لاکتیک از شیر الاغ

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 107

چکیده

 مقدمه: استفاده شیر الاغ به عنوان یک منبع تغذیه جدید, به دلیل خواص تغذیه ای و فقدان پروتئین های آلرژی زا در حال افزایش است. فلور میکروبی شیر الاغ, به خصوص باکتری های اسید لاکتیک (LAB) آن هنوز به طور کامل شناسایی نشده اند. این تحقیق برای اولین بار با هدف بررسی فلور میکروبی شیر الاغ به منظور شناسایی باکتری های بومی با خواص پروبیوتیکی انجام گرفت.مواد و روشها: باکتری های اسید لاکتیک شیر الاغ با استفاده از محیط های کشت اختصاصی و به کمک روش های استاندارد میکروبیولوژی شناسایی گردیدند. تعداد 250 کلونی مجزا و تصادفی از 3 نمونه شیر الاغ مربوط به عشایر شهرستان سلسله جداسازی شدند. برای شناسایی گونه ها از آزمون های گرم, کاتالاز, حرکت در محیط جامد, توانایی رشد در pH=9.6 و غلظت %6.5 (w/v) کلرید سدیم, تخمیر قندها و آزمون هیدرولیز هیپورات سدیم به همراه شناسایی میکروسکوپی استفاده شد.یافته ها: از 250 کلونی انتخابی, 20 کلونی, باکتری های کاتالاز منفی, گرم مثبت و کوکسی بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که شیر الاغ عمدتا حاوی گونه هایی از دو جنس استرپتوکوکوس و انتروکوکوس است. بیشترین نوع باکتری جداسازی شده به گونه انتروکوکوس فکالیس (حدودا 55%) تعلق داشتند. برای اولین بار در ایران, نتایج این آزمایش توانست گونه استرپتوکوکوس دیورسی را از شیر الاغ جداسازی و گزارش نماید.بحث و نتیجه گیری: علیرغم فراوانی لیزوزیم در شیر الاغ, وجود باکتری های پروبیوتیک مفید نشان می دهد که این شیر می تواند جایگزین مناسبی برای تغذیه کودکان حساس به پروتئین های شیر گاو باشد. تولید باکتریوسین ها توسط انتروکوکوس فکالیس, می تواند از رشد و تکثیر سایر باکتری های بیماری زا جلوگیری کند. شناسایی گونه استرپتوکوکوس دیورسی در شیر الاغ می تواند زمینه را برای مطالعات بعدی در خصوص مشخصات این باکتری در کشور فراهم کند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکرمی، محمدجواد، نظریان فیروزآبادی، فرهاد، و اسماعیلی، احمد. (1394). جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیکی تولید کننده اسید لاکتیک از شیر الاغ. یافته، 17(4 (پیاپی 66))، 99-107. SID. https://sid.ir/paper/359131/fa

    Vancouver: کپی

    اکرمی محمدجواد، نظریان فیروزآبادی فرهاد، اسماعیلی احمد. جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیکی تولید کننده اسید لاکتیک از شیر الاغ. یافته[Internet]. 1394؛17(4 (پیاپی 66)):99-107. Available from: https://sid.ir/paper/359131/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد اکرمی، فرهاد نظریان فیروزآبادی، و احمد اسماعیلی، “جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیکی تولید کننده اسید لاکتیک از شیر الاغ،” یافته، vol. 17، no. 4 (پیاپی 66)، pp. 99–107، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/359131/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button