مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

290
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

459
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر برخی بسترهای غذایی جامد در اسپورزایی جدایهStreptomyces carpaticus UTS49 و کنترل نماتد ریشه گرهی Meloidogyne javanica در گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 60

چکیده

 نماتدهای ریشه گرهی به عنوان انگل اجباری گیاهان دارای پراکنش وسیع در جهان هستند. اعضای این جنس به بیش از 3500 گونه ی مختلف از گیاهان آوندی حمله می کنند. گونه های Streptomyces از جمله باکتری های گرم مثبتی هستند که خاصیت نماتدکشی آن ها در چندین مورد به اثبات رسیده است. در این تحقیق تأثیر بسترهای غذایی جامد (دانه ارزن و دانة گندم) بر توان اسپوردهی Streptomyces carpaticus UTS49, میزان کلونیزاسیون ریزوسفر گیاهچه گوجه فرنگی و توانایی کنترل نماتد ریشه گرهی Meloidogyne javanica بررسی شد. نتایج نشان داد جدایهS. carpaticus UTS49 قادر به کنترل نماتد ریشه گرهی در شرایط آزمایشگاه بود و بررسی برای امکان انبوه سازی آن با مواد ارزان قیمت انجام شد. در این بررسی بهترین بستر غذایی Streptomyces, دانه گندم تعیین شد که این بستر علاوه بر افزایش قدرت کنترلی آنتاگونیست علیه نماتد (71% مرگ و میر لارو سن دوم و 22/33% کاهش تفریخ تخم), باعث افزایش رشد گیاه و قدرت کلونیزاسیون ریشه گوجه فرنگی توسط باکتری نیز شد. همچنین دانه گندم-استرپتومایسس بر رشد هوایی و ریشه دهی گیاه گوجه فرنگی اثر مثبت داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی فشارکی، نیلوفر، بهبودی، کیوان، و حیدری، رامین. (1397). تاثیر برخی بسترهای غذایی جامد در اسپورزایی جدایهStreptomyces carpaticus UTS49 و کنترل نماتد ریشه گرهی Meloidogyne javanica در گوجه فرنگی. آفات و بیماریهای گیاهی، 86(1 (پیاپی 106) )، 51-60. SID. https://sid.ir/paper/359344/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی فشارکی نیلوفر، بهبودی کیوان، حیدری رامین. تاثیر برخی بسترهای غذایی جامد در اسپورزایی جدایهStreptomyces carpaticus UTS49 و کنترل نماتد ریشه گرهی Meloidogyne javanica در گوجه فرنگی. آفات و بیماریهای گیاهی[Internet]. 1397؛86(1 (پیاپی 106) ):51-60. Available from: https://sid.ir/paper/359344/fa

    IEEE: کپی

    نیلوفر محمدی فشارکی، کیوان بهبودی، و رامین حیدری، “تاثیر برخی بسترهای غذایی جامد در اسپورزایی جدایهStreptomyces carpaticus UTS49 و کنترل نماتد ریشه گرهی Meloidogyne javanica در گوجه فرنگی،” آفات و بیماریهای گیاهی، vol. 86، no. 1 (پیاپی 106) ، pp. 51–60، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/359344/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا