مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

396
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مستندسازی فرآیند تولید و رتبه بندی عوامل ایجاد خلاء عملکرد برنج در ساری، ایران

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 109

چکیده

 مستندسازی فرآیند تولید برای تعیین عوامل محدود کننده تولید و ایجاد خلاء عملکرد دارای اهمیت زیادی است. به این منظور, همه عملیات زراعی برنج در اراضی شالیزاری منطقه ساری طی سال های 1394 و 1395 ثبت شد. انتخاب مزرعه ها به شیوه ای انجام شد که تنوع کافی از تمامی عملیات زراعی و مدیریتی در منطقه را نشان دهد. نتایج نشان داد دامنه مصرف بذر از 40 الی 95 کیلوگرم در هکتار متغیر بود. دامنه سن نشا بین 20 الی 50 روز بود. تراکم کاشت نیز 10 الی 66 بوته در متر مربع متغیر بود. مصرف نیتروژن توسط 30 درصد از کشاورزان از 46 الی 83 کیلوگرم در هکتار, و 40 درصد از کشاورزان 83 الی 138 کیلوگرم در هکتار مصرف نیتروژن داشتند. در 73 درصد از مزرعه ها, مصرف نیتروژن بعد از مرحله گلدهی گزارش نشد. دامنه عملکرد شلتوک بین 3100 الی 5430 کیلوگرم در هکتار بود و 60 درصد از مزرعه های مورد مطالعه, عملکرد شلتوک بین 4205 الی 5200 کیلوگرم در هکتار متغیر بود. در روش تحلیل مقایسه کارکرد (CPA), عملکرد واقعی و عملکرد پتانسیل برابر 4495 و 6337 کیلوگرم در هکتار برآورد شد و خلاء عملکرد برابر 1841 کیلوگرم در هکتار بود. از پنج متغیر وارد شده در معادله تولید, اثر کاربرد پتاسیم و کنترل زیستی آفات قابل ملاحظه بود که به ترتیب افزایش عملکرد برابر 709 و 806 کیلوگرم در هکتار معادل 39 و 44 درصد را نشان دادند. بنابراین, با توجه به اینکه پتانسیل عملکرد محاسبه شده از طریق داده های واقعی هر مزرعه حاصل شد, می توان گفت که این پتانسیل عملکرد, قابل حصول است. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفیان، محبوبه، سلطانی، افشین، دستان، سلمان، و عجم نوروزی، حسین. (1398). مستندسازی فرآیند تولید و رتبه بندی عوامل ایجاد خلاء عملکرد برنج در ساری, ایران. تحقیقات کشاورزی ایران، 38(1 )، 101-109. SID. https://sid.ir/paper/360301/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفیان محبوبه، سلطانی افشین، دستان سلمان، عجم نوروزی حسین. مستندسازی فرآیند تولید و رتبه بندی عوامل ایجاد خلاء عملکرد برنج در ساری, ایران. تحقیقات کشاورزی ایران[Internet]. 1398؛38(1 ):101-109. Available from: https://sid.ir/paper/360301/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه یوسفیان، افشین سلطانی، سلمان دستان، و حسین عجم نوروزی، “مستندسازی فرآیند تولید و رتبه بندی عوامل ایجاد خلاء عملکرد برنج در ساری, ایران،” تحقیقات کشاورزی ایران، vol. 38، no. 1 ، pp. 101–109، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360301/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button