مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,773
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

844
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزش تغدیه ای کنگر Gundelia tournefortii و یونجه در تغذیه گوسفند

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 140

چکیده

 در این آزمایش, امکان جایگزینی یونجه (Medicago sativa) با کنگر ( یک گیاه مرتعی استان فارس) در جیره بره های پرواری بررسی شد. گیاه مرتعی کنگر در گامه های پایانی دروه گل دهی در نسبت های 0 و 25 و 50 و 75 و 100 درصد, در گروه های آزمایشی یک تا پنج با یونجه جایگزین و هر جیره, به 12 راس بره نر (136 روز سن) پرواری کبوده شیراز تغذیه شد. جیره ها از نظر غلظت نیتروژن و انرژی برابر بودند. در پایان مدت 75 روز پرواری, بره ها کشتار و قطعه بندی شدند. میانگین افزایش وزن روزانه, میزان مصرف خوراک, ضریب تبدیل غذایی, راندمان لاشه, وزن چربی درونی, وزن گوشت لاشه, درصد ماده خشک, پروتئین و چربی گوشت در بین گروه های آزمایشی, تفاوت آماری معنی داری نشان نداد (P>0.05). ضخامت چربی پشت, بین گروه های آزمایشی, تفاوت معنی داری نشان داد (P<0.01 ). هزینه تولید هر کیلوگرم خوراک (بر پایه ماده خشک) برای جیره های شماره 1 تا 5 به ترتیب برابر 1266, 1155, 1050, 924, 787 ریال بود. به نظر می رسد که جایگزینی یونجه با کنگر در جیره بره های پرواری, با فرض ثابت بودن انرژی و پروتئین به خوبی امکانپذیر و از نظر اقتصادی با صرفه باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، عبدالحمید، روغنی، ابراهیم، ضمیری، محمدجواد، و زاهدی فر، مجتبی. (1383). ارزش تغدیه ای کنگر Gundelia tournefortii و یونجه در تغذیه گوسفند. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 8(1)، 135-140. SID. https://sid.ir/paper/360668/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی عبدالحمید، روغنی ابراهیم، ضمیری محمدجواد، زاهدی فر مجتبی. ارزش تغدیه ای کنگر Gundelia tournefortii و یونجه در تغذیه گوسفند. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1383؛8(1):135-140. Available from: https://sid.ir/paper/360668/fa

    IEEE: کپی

    عبدالحمید کریمی، ابراهیم روغنی، محمدجواد ضمیری، و مجتبی زاهدی فر، “ارزش تغدیه ای کنگر Gundelia tournefortii و یونجه در تغذیه گوسفند،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 8، no. 1، pp. 135–140، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360668/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button