مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

407
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

477
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری آب آبیاری و کود دامی بر آبشویی باکتری اشرشیاکلی آزاد در ستون های خاک دست خورده

صفحات

 صفحه شروع 333 | صفحه پایان 343

چکیده

 در سال های اخیر آلودگی میکروبی آب های سطحی و زیرسطحی, یک مسئله و مشکل جدی برای برخی از کشورها به شمار می رود که منجر به ایجاد بیماری های خطرناک شده است. شوری خاک و آب آبیاری می تواند بر میزان جابه جایی و یا زنده مانی باکتری ها در خاک اثر داشته باشد. در این تحقیق اثر سطوح مختلف شوری آب آبیاری با قابلیت هدایت الکتریکی 5/0, 5/2 و 6 دسی زیمنس بر متر و کود آلی شامل کود مرغی, گاوی و مخلوط مرغی و گاوی به میزان 10 تن در هکتار بر حرکت باکتری اشرشیاکلی در ستون های خاک دست خورده به ارتفاع 30 سانتی متر و قطر 10 سانتی متر, در شرایط رطوبتی غیر ماندگار بررسی شد و غلظت باکتری اشرشیاکلی در زه آب خروجی اندازه گیری شد. شدت آلودگی زه آب ستون های خاک تیمار شده با شوری آب 6 دسی زیمنس بر متر, کمتر از آب با شوری های 5/2 و 5/0 دسی زیمنس بر متر بود که این اختلاف در سطح آماری یک درصد معنی دار شد. همچنین, شدت آلودگی زه آب ستون های تیمار شده با کود مرغی بیشتر ازکود مخلوط و کود گاوی و کود مخلوط نیز, بیشتر از کود گاوی بود. اثر متقابل تیمارهای مختلف شوری بر غلظت باکتری اشرشیاکلی در تیمارهای کودی مختلف نیز در سطح آماری یک درصد معنی دار شد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که غلظت باکتری خروجی, تحت تأثیر شوری آب آبیاری قرار گرفته و با افزایش شوری غلظت باکتری کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرانی، حسین، شیروانی، سمیه، و مرادی، محمد. (1397). اثر شوری آب آبیاری و کود دامی بر آبشویی باکتری اشرشیاکلی آزاد در ستون های خاک دست خورده. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 22(2 )، 333-343. SID. https://sid.ir/paper/360943/fa

    Vancouver: کپی

    شیرانی حسین، شیروانی سمیه، مرادی محمد. اثر شوری آب آبیاری و کود دامی بر آبشویی باکتری اشرشیاکلی آزاد در ستون های خاک دست خورده. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1397؛22(2 ):333-343. Available from: https://sid.ir/paper/360943/fa

    IEEE: کپی

    حسین شیرانی، سمیه شیروانی، و محمد مرادی، “اثر شوری آب آبیاری و کود دامی بر آبشویی باکتری اشرشیاکلی آزاد در ستون های خاک دست خورده،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 22، no. 2 ، pp. 333–343، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360943/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button