مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

287
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

454
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدباکتریایی عصاره ها و هیدرولیز آنزیمی Anodonta cygnea و Dreissena polymorpha

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 75

چکیده

 هدف این مطالعه, بررسی فعالیت ضدباکتریایی هیدرولیز آنزیمی و عصاره استخراج شده از دوکفه ای های Anodonta cygnea و Dreissena polymorpha بود. نمونه های پودر شده قسمت های نرم بدن جانور برای تهیه عصاره های متانولی, اتانولی, کلروفرمی و هیدرولیز آنزیمی آلکالاز مورد استفاده قرار گرفت. اثر ضدباکتریایی این عصاره ها بر باکتری های گرم منفی Proteus vulgaris و Klebsiella pneumoniae و گرم مثبت Enterococcus faecalis به روش انتشار دیسک و اندازه گیری هاله عدم رشد, مورد بررسی قرار گرفت. همچنین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره ها تعیین شد. از نظر اندازه گیری قطر هاله عدم رشد عصاره ها و هیدرولیز آنزیمی, D. polymorpha اثر ضدباکتریایی قوی تری در مقایسه با A. cygnea علیه باکتری های P. vulgaris و K. pneumoniae نشان داد. هر چند که عصاره های A. cygnea علیه E. faecalis موثرتر بود. با توجه به یافته های پژوهش حاضر عصاره ها و هیدرولیز آنزیمی دوکفه ای D. polymorpha اثرات ضدباکتریایی قوی تری علیه باکتری های P. vulgaris و K. pneumoniae و عصاره ها و هیدرولیز آنزیمی A. cygnea اثرات قوی تری علیه باکتری E. faecalis نشان داد. خالص سازی ترکیبات موثر عصاره های مورد مطالعه و مکانیسم های ضدباکتریایی آن ها در مطالعات آینده می تواند به درک بهتر و بهینه سازی عملکرد و استفاده از این ترکیبات طبیعی در مهار باکتری های مذکور منجر شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افتخاری، مریم، مشفق، اعظم، و سترکی، محبوبه. (1397). اثر ضدباکتریایی عصاره ها و هیدرولیز آنزیمی Anodonta cygnea و Dreissena polymorpha. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، 6(3 )، 61-75. SID. https://sid.ir/paper/360951/fa

    Vancouver: کپی

    افتخاری مریم، مشفق اعظم، سترکی محبوبه. اثر ضدباکتریایی عصاره ها و هیدرولیز آنزیمی Anodonta cygnea و Dreissena polymorpha. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان[Internet]. 1397؛6(3 ):61-75. Available from: https://sid.ir/paper/360951/fa

    IEEE: کپی

    مریم افتخاری، اعظم مشفق، و محبوبه سترکی، “اثر ضدباکتریایی عصاره ها و هیدرولیز آنزیمی Anodonta cygnea و Dreissena polymorpha،” فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، vol. 6، no. 3 ، pp. 61–75، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360951/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button