مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

661
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

562
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط مصرف انواع سبزیها قبل از دوران بارداری با دیابت بارداری در زنان تهرانی

صفحات

 صفحه شروع 356 | صفحه پایان 363

چکیده

 مقدمه: دیابت بارداری یکی از شایع ترین عوارض دوران بارداری است و می تواند باعث افزایش بروز عوارضی مانند زایمان زودرس و کاهش قند خون در زمان تولد در نوزادان شود. مشاهدات متعدد نشان می دهد که رژیم غذایی نقش مهمی در کنترل و پیشگیری از دیابت بارداری دارد. هدف از مطالعه ی کنونی بررسی ارتباط مصرف انواع سبزیجات قبل از دوران بارداری با بروز دیابت بارداری در زنان تهرانی می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه آینده نگر روی 1026 خانم باردار انجام شد. تست تحمل گلوکز در هفته 28 تا 24 بارداری انجام و از معیارهای انجمن دیابت آمریکا برای تعریف دیابت بارداری استفاده شد. دریافت رژیم غذایی با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک روا و پایا جمع آوری و دریافت انواع سبزی ها (برگ سبز, آلیوم, کلم, ساقه ای, ریشه ای) تعیین شد. ارتباط بین دریافت سبزی ها با دیابت بارداری با رگرسیون لجستیک بررسی شد. یافته ها: 71 زن (9/6 درصد) مبتلا به دیابت بارداری بودند. میانگین سن قبل بارداری و نمایه ی توده ی بدنی افراد شرکت کننده به ترتیب 4/3± 26/7 سال و 4/5± 25/4 کیلوگرم بر متر مربع بود. میانگین دریافت کل سبزی های در گروه زنان باردار مبتلا و غیرمبتلا به دیابت بارداری به ترتیب 17/1± 134/7 و 5/3± 116/1گرم در روز بود. دریافت سبزی های ساقه ای (0/05=P) و سبزی های میوه ای (0/04=P) در زنان غیر مبتلا به دیابت بارداری به طور معنی داری بیشتر از زنان مبتلا به دیابت بارداری بود. سبزی های میوه ای خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش داد. هیچ ارتباطی بین دریافت سایر سبزی ها و خطر دیابت بارداری پس از تعدیل متغیرهای مخدوش کننده مشاهده نشد. نتیجه گیری: با توجه به مصرف کم سبزی های میوه ای در زنان مبتلا به دیابت بارداری و ارتباط مستقیم و معنی دار بین دریافت سبزی های میوه ای با کاهش خطر دیابت بارداری, افزیش مصرف این سبزی ها جهت پیشگیری از دیابت بارداری توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین پور نیازی، سمیه، تکلویی، نفیسه، میرمیران، پروین، گشتاسبی، آزیتا، لمیعیان، می نور، و مقدم بنایم، لیدا. (1398). ارتباط مصرف انواع سبزیها قبل از دوران بارداری با دیابت بارداری در زنان تهرانی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 21(6 )، 356-363. SID. https://sid.ir/paper/360995/fa

    Vancouver: کپی

    حسین پور نیازی سمیه، تکلویی نفیسه، میرمیران پروین، گشتاسبی آزیتا، لمیعیان می نور، مقدم بنایم لیدا. ارتباط مصرف انواع سبزیها قبل از دوران بارداری با دیابت بارداری در زنان تهرانی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1398؛21(6 ):356-363. Available from: https://sid.ir/paper/360995/fa

    IEEE: کپی

    سمیه حسین پور نیازی، نفیسه تکلویی، پروین میرمیران، آزیتا گشتاسبی، می نور لمیعیان، و لیدا مقدم بنایم، “ارتباط مصرف انواع سبزیها قبل از دوران بارداری با دیابت بارداری در زنان تهرانی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 21، no. 6 ، pp. 356–363، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360995/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا