مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

525
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مثبت تیتانیوم در رشد، فتوسنتز و صفات تغذیه ای گوجه-فرنگی رقم Foria

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 88

چکیده

 تیتانیوم عنصری سودمند برای گیاهان است اما نقش فیزیولوژیکی این عنصر کمیاب در گوجه فرنگی هنوز مشخص نیست. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی برای مطالعه دو غلظت تیتانیوم(1 and 2 mg/L) و غلظت صفر به عنوان شاهد بر خواص تغذیه ای و فیزیولوژیکی گوجه فرنگی رقم Foria با 4 تکرار انجام شد. شاخص های رشد گیاه (وزن تر و خشک, حجم ریشه و تعداد گل), شاخص سبزینگی, فتوسنتز و تغذیه ای گوجه فرنگی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که کاربرد تیتانیوم غلظت K, Cs, Mn, Cu را کاهش و غلظت آهن را افزایش داد و تاثیر معنی داری بر میزان تیتانیوم گیاه نداشت. جذب کلسیم, پتاسیم و تیتانیوم تحت تاثیر تیتانیوم قرار نگرفت در حالیکه جذب آهن, مس و روی در برگ تحت تاثیر تیتانیوم کاهش یافت. نتایج کارایی استفاده از عناصر نشان داد که کارایی استفاده از عناصر پتاسیم, کلسیم و منگنز با کاربرد تیتانیوم بهبود یافت و کارایی استفاده روی با افزایش غلظت تیتانیوم کاهش یافت. سریعترین گل آغازی در غلظت 2 میلی گرم در لیتر تیتانیوم مشاهده شد. حجم ریشه با هردو غلظت تیتانیوم افزایش یافت و وزن تر ریشه با غلظت 2 میلی گرم در لیتر تیتانیوم افزایش یافت. شاخص سبزینگی و کارایی مصرف آب فتوسنتزی تحت تاثیر کاربرد تیتانیوم قرار نگرفت. نتایج نشان داد که نرخ فتوسنتز با افزایش غلظت تیتانیوم افزایش یافت. میزان تعرق در بالاترین غلظت تیتانیوم کاهش داشت. براساس نتایج ما, تیتانیوم رشد و فتوسنتز گیاه را از طریق افزایش جذب عناصر و کارایی استفاده از عناصر افزایش داد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقی، مریم، و دانشمند، بهاره. (1397). تاثیر مثبت تیتانیوم در رشد, فتوسنتز و صفات تغذیه ای گوجه-فرنگی رقم Foria. تحقیقات کشاورزی ایران، 37(1 )، 83-88. SID. https://sid.ir/paper/361264/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقی مریم، دانشمند بهاره. تاثیر مثبت تیتانیوم در رشد, فتوسنتز و صفات تغذیه ای گوجه-فرنگی رقم Foria. تحقیقات کشاورزی ایران[Internet]. 1397؛37(1 ):83-88. Available from: https://sid.ir/paper/361264/fa

    IEEE: کپی

    مریم حقیقی، و بهاره دانشمند، “تاثیر مثبت تیتانیوم در رشد, فتوسنتز و صفات تغذیه ای گوجه-فرنگی رقم Foria،” تحقیقات کشاورزی ایران، vol. 37، no. 1 ، pp. 83–88، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361264/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button