مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,119
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

653
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری بر تنظیم کننده های اسمزی، عملکرد و اسانس توده های محلی زنیان (.Trachyspermum ammi L)

صفحات

 صفحه شروع 519 | صفحه پایان 530

چکیده

 زنیان یکی از مهم ترین گیاهان دارویی منطقه زاهدان است. تنش شوری و خشکی از عوامل مهم کاهش عملکرد گیاهان زراعی در استان سیستان و بلوچستان هستند. به منظور بررسی اثر تنش شوری بر عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی زنیان آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار, در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه پیام نور زاهدان در سال 93–1392 انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل دو توده زنیان C1: توده محلی و C2: توده پاکستانی به عنوان فاکتور اول و پنج سطح شوری S1: شاهد, S2: 2, S3: 4, S4: 6 و S5: 8 دسی زیمنس بر متر به عنوان فاکتور دوم در نظر گرفته شدند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد بیشترین صفات طول ریشه, ارتفاع ساقه, وزن تر گیاه و وزن خشک گیاه و عملکرد اسانس از توده محلی و آبیاری با آب معمولی (تیمار بدون تنش شوری) به دست آمد. با افزایش شدت تنش خشکی در کلیه صفات کمی مورد اندازه گیری کاهش معنی داری مشاهده گردید, اما درصد اسانس با افزایش تنش شوری افزایش یافت. اندازه گیری غلظت تنظیم کننده های اسمزی نشان داد میزان غلظت پرولین و کربوهیدرات های محلول تحت تاثیر تیمار تنش شوری در مقایسه با شاهد افزایش یافتند و افزایش شدت تنش شوری موجب افزایش میزان غلظت تنظیم کننده های اسمزی شد. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که زنیان نسبتا به تنش شوری مقاوم است, البته سطوح بالای 4 دسی زیمنس بر متر باعث کاهش ویژگی های کمی گیاه می شوند و در صورت وقوع شوری, این گیاه با به کارگیری مکانیزم تنظیم اسمزی و به وسیله افزایش تجمع پرولین و کربوهیدرات در هنگام مواجه با شوری, شرایط تنش را تا حدی تحمل می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیری، عیسی، کشته گر، موسی، توسلی، ابوالفضل، و باباییان، مهدی. (1396). اثر تنش شوری بر تنظیم کننده های اسمزی, عملکرد و اسانس توده های محلی زنیان (.Trachyspermum ammi L). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 11(3 (پیاپی 43) )، 519-530. SID. https://sid.ir/paper/361465/fa

    Vancouver: کپی

    پیری عیسی، کشته گر موسی، توسلی ابوالفضل، باباییان مهدی. اثر تنش شوری بر تنظیم کننده های اسمزی, عملکرد و اسانس توده های محلی زنیان (.Trachyspermum ammi L). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1396؛11(3 (پیاپی 43) ):519-530. Available from: https://sid.ir/paper/361465/fa

    IEEE: کپی

    عیسی پیری، موسی کشته گر، ابوالفضل توسلی، و مهدی باباییان، “اثر تنش شوری بر تنظیم کننده های اسمزی, عملکرد و اسانس توده های محلی زنیان (.Trachyspermum ammi L)،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 11، no. 3 (پیاپی 43) ، pp. 519–530، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361465/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button