مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,144
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

741
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزش گذاری آب زیرزمینی به روش باقیمانده با در نظر گرفتن شوری آب آبیاری در شهرستان ورامین

صفحات

 صفحه شروع 301 | صفحه پایان 315

چکیده

 ارزش اقتصادی آب به عنوان یکی از عوامل مهم تخصیص این عامل بین مصارف گوناگون و همچنین, تحریک کاربران برای اجرای اقدامات موردنیاز به منظور افزایش سرمایه گذاری های مرتبط با ارتقاء بهره وری آب است. روش های متعددی برای ارزش گذاری اقتصادی آب وجود دارد که با توجه به نقش تولیدی آب زیرزمینی در آبیاری محصولات کشاورزی, در این تحقیق از روش ارزش گذاری باقیمانده برای ارزش گذاری اقتصادی آب در چاه های کشاورزی شهرستان ورامین با طیف گسترده ای از شوری آب استفاده شد. میانگین ارزش اقتصادی آب در صیفی جات, گندم, جو و یونجه به ترتیب برابر با 1/2513, 5/5334, 6/1424 و 6/5647 ریال بر مترمکعب بود. قیمت مبادله ای فروش آب در میان کشاورزان منطقه مورد مطالعه 8/5231 ریال در متر مکعب محاسبه شد که نزدیک به ارزش باقیمانده آب در محصولات گندم و یونجه بود. ضریب تبیین رابطه ارزش اقتصادی و شوری آب آبیاری برای محصولات فوق به ترتیب برابر 806/0, 878/0, 932/0 و 702/0 به دست آمد که نشان دهنده توضیح بخش قابل توجه تغییرات ارزش اقتصادی آب نسبت به شوری آب بود. با توجه به رابطه به دست آمده میان شوری و ارزش آب آبیاری در منطقه مورد مطالعه برای محصولات صیفی, گندم, جو و یونجه به ترتیب در شوری های 61/3, 30/7, 20/5 و 24/8 دسی زیمنس بر متر, ارزش باقیمانده آب به مقدار صفر می رسد. در نتیجه سیاست نرخ گذاری آب در منطقه باید به گونه ای باشد که در شوری های بیشتر از مقادیر ذکر شده برای محصولات, متناسب با آن شوری, قیمت فروش آب کمتر از مقادیر فعلی باشد تا زیانی برای کشاورزان حاصل نشود و یا انتخاب محصول بر اساس مقاومت بیشتر به شوری و ارزش اقتصادی آن در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن لی، محمد، افراسیاب، پیمان، صبوحی، محمود، و ابراهیمیان، حامد. (1399). ارزش گذاری آب زیرزمینی به روش باقیمانده با در نظر گرفتن شوری آب آبیاری در شهرستان ورامین. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 34(2 (ب) )، 301-315. SID. https://sid.ir/paper/361763/fa

    Vancouver: کپی

    حسن لی محمد، افراسیاب پیمان، صبوحی محمود، ابراهیمیان حامد. ارزش گذاری آب زیرزمینی به روش باقیمانده با در نظر گرفتن شوری آب آبیاری در شهرستان ورامین. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1399؛34(2 (ب) ):301-315. Available from: https://sid.ir/paper/361763/fa

    IEEE: کپی

    محمد حسن لی، پیمان افراسیاب، محمود صبوحی، و حامد ابراهیمیان، “ارزش گذاری آب زیرزمینی به روش باقیمانده با در نظر گرفتن شوری آب آبیاری در شهرستان ورامین،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 34، no. 2 (ب) ، pp. 301–315، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361763/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button