مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

660
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

623
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر 12 هفته مصرف عصاره چای سبز بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC)، سطوح مالون دی آلدهید (MDA) و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب رت های مسن در پاسخ به فعالیت حاد وامانده ساز

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 187

چکیده

 مقدمه: بروز بیماری های قلبی در اثر پیری به صورت فزاینده ای افزایش می یابد. چای سبز یک آنتی اکسیدان است که از پیری سلولی جلوگیری می کند. از اینرو هدف این پژوهش بررسی تاثیر 12 هفته مصرف عصاره چای سبز بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC), سطوح مالون دی آلدهید (MDA) و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز, گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب رت های مسن در پاسخ به فعالیت حاد وامانده ساز بود. مواد و روش ها: 32 سر رت نرمسن به صورت تصادفی در 2 گروه 16 تایی شامل گروه مکمل و گروه بدون مکمل قرار گرفتند. گروه مکمل 12 هفته مکمل عصاره چای سبز دریافت کردند. در انتهای 12 هفته هر کدام از این گروه ها خود به دو گروه استراحت و تمرین حاد وامانده ساز تقسیم شدند. گروه بدون مکمل همراه با استراحت را گروه کنترل, گروه بدون مکمل همراه با تمرین را گروه تمرین, گروه مکمل همراه با استراحت را گروه مکمل و آخرین گروه را مکمل همراه با تمرین نام گذاری کردیم. بعد از 12 هفته مصرف عصاره چای سبز یک جلسه تمرین وامانده ساز تا حد خستگی روی نوار گردان اجرا کردیم. برای اندازه گیری ظرفیت آنتی اکسیدانی تام, سطوح مالون دی آلدهید و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز, گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز از روش سنجش الایزا استفاده نمودیم. برای بررسی نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون شاپیروویلک و برای مقایسه بین گروه ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه (ANOVA) و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. سطح معناداری 05/0P≤ در نظر گرفته شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 24 انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد که 12 هفته مصرف عصاره چای سبز موجب افزایش معنادار (05/0P≤ ) در ظرفیت آنتی اکسیدانی تام, کاهش معنادار (05/0P≤ ) در سطوح مالون دی آلدهید و افزایش معنادار (05/0P≤ )در فعالیت سوپراکسید دیسموتاز, گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب در پاسخ به یک جلسه فعالیت حاد وامانده ساز شد. بحث و نتیجه گیری: طبق نتیجه این پژوهش, 12 هفته مصرف عصاره چای سبز سبب افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و همچنین کاهش سطوح مالن دی آلدهید در حالت استراحت و پس از انجام فعالیت حاد وامانده ساز می شود. این نتایج نشان می دهد مصرف عصاره چای سبز با توجه به خواص آنتی اکسیدانی از پیری سلولی و بیماری های قلب و عروقی در سنین بالاتر جلوگیری می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی، احمد، بهپور، ناصر، و همت فر، احمد. (1399). تاثیر 12 هفته مصرف عصاره چای سبز بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC), سطوح مالون دی آلدهید (MDA) و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز, گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب رت های مسن در پاسخ به فعالیت حاد وامانده ساز. یافته، 22(2 (پیاپی 84) )، 177-187. SID. https://sid.ir/paper/362495/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی احمد، بهپور ناصر، همت فر احمد. تاثیر 12 هفته مصرف عصاره چای سبز بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC), سطوح مالون دی آلدهید (MDA) و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز, گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب رت های مسن در پاسخ به فعالیت حاد وامانده ساز. یافته[Internet]. 1399؛22(2 (پیاپی 84) ):177-187. Available from: https://sid.ir/paper/362495/fa

    IEEE: کپی

    احمد کاظمی، ناصر بهپور، و احمد همت فر، “تاثیر 12 هفته مصرف عصاره چای سبز بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC), سطوح مالون دی آلدهید (MDA) و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز, گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب رت های مسن در پاسخ به فعالیت حاد وامانده ساز،” یافته، vol. 22، no. 2 (پیاپی 84) ، pp. 177–187، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/362495/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button