مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

17,228
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

796
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف پودر زنجبیل بر شاخص های قند و چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو بی خبر

صفحات

 صفحه شروع 383 | صفحه پایان 395

چکیده

 مقدمه: امروزه برای کنترل دیابت به کمک روش های نوین و کم عارضه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر مصرف پودر زنجبیل بر شاخص های قند و چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو بی خبر بوده که با مشارکت 81 نفر بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. افراد به طور تصادفی به دو گروه آزمون و دارونما تقسیم شدند. گروه آزمون, روزانه سه کپسول یک گرمی حاوی پودر زنجبیل و گروه دارونما, همین تعداد کپسول حاوی میکروکریستالین سلولز به مدت هشت هفته دریافت کردند. قبل و پس از مداخله قند ناشتا, فروکتوزآمین, هموگلوبین گلیکوزیله A1C, کلسترول تام, تری گلیسرید, LDL-C, HDL-C و آپولیپوپروتئین های A1 و B100 اندازه گیری شدند.نتایج: میانگین LDL-C در گروه آزمون قبل و بعد از مداخله به ترتیب 112.52±22.09 و 106.10±20.78 میلی گرم بر دسی لیتر بدست آمد (P=0.03). میانگین APO A1 در هر دو گروه به طور معنی داری (P<0.005) افزایش یافت ولی میانگین APO B100, HDL-C, تری گلیسرید و کلسترول تام تفاوت معنی داری مشاهده نشد. میانگین قند ناشتا بعد از مداخله در گروه آزمون 10.5 درصد کاهش (P=0.003) و در گروه دارونما 21 درصد افزایش (P=0.01) نشان داد. تغییرات در میانگین هموگلوبین گلیکوزیله A1C روندی مشابه با قند ناشتا داشته است.نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد پودر زنجبیل بصورت کپسول توسط بیماران مبتلا به دیابت به دلیل کاهش LDL-C, قند ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله A1C و افزایش APO A 1, برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طلایی، بهروز، مظفری خسروی، حسن، جلالی خان آبادی، بمان علی، محمدی، سیدمحمد، نجارزاده، آزاده، و فلاح زاده، حسین. (1391). اثر مصرف پودر زنجبیل بر شاخص های قند و چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو بی خبر. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 20(3 (پیاپی 84))، 383-395. SID. https://sid.ir/paper/36257/fa

    Vancouver: کپی

    طلایی بهروز، مظفری خسروی حسن، جلالی خان آبادی بمان علی، محمدی سیدمحمد، نجارزاده آزاده، فلاح زاده حسین. اثر مصرف پودر زنجبیل بر شاخص های قند و چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو بی خبر. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1391؛20(3 (پیاپی 84)):383-395. Available from: https://sid.ir/paper/36257/fa

    IEEE: کپی

    بهروز طلایی، حسن مظفری خسروی، بمان علی جلالی خان آبادی، سیدمحمد محمدی، آزاده نجارزاده، و حسین فلاح زاده، “اثر مصرف پودر زنجبیل بر شاخص های قند و چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو بی خبر،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 20، no. 3 (پیاپی 84)، pp. 383–395، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36257/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button