مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

190
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری خواص بیودیزل تولیدی از روغن هسته خرما و ترکیب آن با سوخت تجاری گازوییل

صفحات

 صفحه شروع 219 | صفحه پایان 229

چکیده

 زمینه و هدف: بیودیزل سوختی است که به طور گسترده برای استفاده به جای سوخت های فسیلی مورد توجه قرار گرفته است زیرا این سوخت تجدید پذیر است و از منابع طبیعی خانگی و پس ماندهای رستوران های محلی تولید می گردد. در سال های اخیر به دلیل افزایش جمعیت جهانی و افزایش تقاضا برای سوخت به منظور تامین انرژی مورد نیاز و از سوی دیگر به دلیل افزایش آلودگی های زیست محیطی و گرم شدن آب و هوای کره زمین و افزایش قیمت جهانی نفت و محدود بودن منابع سوخت های فسیلی باعث شده است که تولید بیودیزل در سراسر جهان به طور گسترده مورد توجه قرار گیرد. روش بررسی: در این بررسی با استفاده از روغن خرمای استخراج شده و متانول در حضور کاتالیست قلیایی پتاسیم متوکسید طی فرآیند ترانس استری شدن بیودیزل تولید گردید و با سوخت تجاری موجود در ایران ترکیب و سوخت های با ترکیب 10, 50 و 100 بیودیزل تولید گردید و خواص آن ها نظیر نقطه ریزش, نقطه ابری شدن, نقطه اشتعال, ویسکوزیته و دانسیته براساس استانداردهای 6751 ASTM D و 7467 ASTM D بررسی گردید. یافته ها: با توجه به نتایج بدست آمده دانسیته, ویسکوزیته سینماتیک, نقطه ابری شدن, نقطه ریزش و نقطه اشتعال بیودیزل به ترتیب برابر با Kg/m3 879, mm2/s 7/4, oC 13, oC 15 و oC 176 بدست آمد که نشان داد دانسیته, ویسکوزیته و نقطه اشتعال در محدوده استاندارد قرار دارد ولی با توجه به نقطه ابری شدن و ریزش, سوخت بیودیزل را نمی توان در مناطق سردسیر استفاده کرد. بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده, بهترین نسبت اضافه کردن بیودیزل تهیه شده از روغن خرما به گازوئیل به منظور کاهش استفاده از سوخت های فسیلی و کاهش آلودگی هوا 10% بیودیزل می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فروتن، رئوف، اسماعیلی، حسین، و کوثری فرد، ملیحه. (1398). اندازه گیری خواص بیودیزل تولیدی از روغن هسته خرما و ترکیب آن با سوخت تجاری گازوییل. علوم و تکنولوژی محیط زیست، 21(4 (پیاپی 83) )، 219-229. SID. https://sid.ir/paper/362646/fa

    Vancouver: کپی

    فروتن رئوف، اسماعیلی حسین، کوثری فرد ملیحه. اندازه گیری خواص بیودیزل تولیدی از روغن هسته خرما و ترکیب آن با سوخت تجاری گازوییل. علوم و تکنولوژی محیط زیست[Internet]. 1398؛21(4 (پیاپی 83) ):219-229. Available from: https://sid.ir/paper/362646/fa

    IEEE: کپی

    رئوف فروتن، حسین اسماعیلی، و ملیحه کوثری فرد، “اندازه گیری خواص بیودیزل تولیدی از روغن هسته خرما و ترکیب آن با سوخت تجاری گازوییل،” علوم و تکنولوژی محیط زیست، vol. 21، no. 4 (پیاپی 83) ، pp. 219–229، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/362646/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button