مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,208
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

643
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان کلروفیل، کاروتنوئید تام و بتاکاروتن در هویج و تاثیر آب و هوا بر آنها

صفحات

 صفحه شروع 254 | صفحه پایان 265

چکیده

 مقدمه: کاروتنوییدها رنگدانه هایی با اثرات فیزیولوژیکی مهم در بدن انسان می باشند که در تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان نقش دارند. هدف: با توجه به اهمیت این مواد و وجود مقادیر بالای آنها در هویج و به منظور شناسایی منطقه جغرافیایی مناسب تر برای دست یابی به محصولاتی با بالاترین میزان این ترکیبات, مطالعه حاضر انجام گرفت. روش بررسی: نمونه ها از شش منطقه عمده هویج کاری, واقع در استان های خوزستان و اصفهان جمع آوری و بررسی شدند. همچنین اثرات تغییرات شرایط آب و هوایی در میزان این مواد نیز مورد مطالعه قرار گرفت. از نمونه ها عصاره تهیه و آزمایش های تعیین مقادیر کل کلروفیل, کاروتنوییدها و بتاکاروتن به روش اسپکتروفتومتری به ترتیب در طول موج های 663, 645, 480 و 436 نانومتر انجام شد. نتایج: بیشترین میانگین اندازه گیری شده میزان کلروفیل در برگ ها (42/1 میلی گرم بر گرم) و میزان کاروتنویید تام (62/54 میکروگرم بر گرم) و بتا کاروتن (97/24 میکروگرم بر گرم) موجود در ریشه گیاه, مربوط به اندیمشک در استان خوزستان بود. همچنین کم ترین مقادیر کلروفیل, کاروتنویید تام و بتاکاروتن مربوط به دستگرد در استان اصفهان بود, که میزان آنها به ترتیب 61/0 میلی گرم بر گرم, 72/18 میکروگرم بر گرم و 98/1 میکروگرم بر گرم بدست آمد. نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که در استان خوزستان, پارامترهایی نظیر دما (25-5/23 درجه سانتی گراد), رطوبت نسبی (58-5/49 درصد) و میزان بارندگی (570-260 میلی متر در سال) شرایط مناسب تری برای فعالیت متابولیکی هویج داشته و در نتیجه باعث افزایش معنی دار میزان کاروتنوییدها و بتا کاروتن در این محصول گیاهی شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبادالهی نطنزی، علیرضا، و عرب رحمتی پور، غلامرضا. (1399). بررسی میزان کلروفیل, کاروتنوئید تام و بتاکاروتن در هویج و تاثیر آب و هوا بر آنها. گیاهان دارویی، 19(75 )، 254-265. SID. https://sid.ir/paper/362898/fa

    Vancouver: کپی

    عبادالهی نطنزی علیرضا، عرب رحمتی پور غلامرضا. بررسی میزان کلروفیل, کاروتنوئید تام و بتاکاروتن در هویج و تاثیر آب و هوا بر آنها. گیاهان دارویی[Internet]. 1399؛19(75 ):254-265. Available from: https://sid.ir/paper/362898/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا عبادالهی نطنزی، و غلامرضا عرب رحمتی پور، “بررسی میزان کلروفیل, کاروتنوئید تام و بتاکاروتن در هویج و تاثیر آب و هوا بر آنها،” گیاهان دارویی، vol. 19، no. 75 ، pp. 254–265، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/362898/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button