Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

549
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

482
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی برخی ویژگی های فیزیکی و عملکردی پودر عصاره نعناع فلفلی ریزپوشانی شده با خشک کن پاششی: اثر شرایط مختلف نگهداری بر ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی پودر حاصل

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 66

چکیده

 امروزه اسانس گیاهان معطر مانند نعناع فلفلی به دلیل داشتن خواص ضد باکتریایی, ضد قارچی, آنتی اکسیدانی و جذب رادیکال-های آزاد مورد توجه قرار گرفته است. ریزپوشانی با خشک کردن پاششی روشی برای محافظت ترکیبات فرار و حساس به حرارت و اکسیژن است. این روش به حفظ مواد مؤثر فرار اسانس نعناع فلفلی و در برابر فسادهای شیمیایی و بهبود خواص جابجایی پودر کمک می کند. هدف از این مطالعه, بررسی برخی ویژگی های فیزیکی و عملکردی پودر عصاره نعناع فلفلی خشک شده با روش پاششی و مطالعه اثر زمان نگهداری بر برخی ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی پودر حاصل بود. برای این منظور از سه دمای هوای ورودی (140, 160 و C° 180) در خشک کن پاششی, سه غلظت (10, 20 و 30 درصد وزنی-حجمی) صمغ عربی استفاده شد. آزمون های پودر شامل دانسیته توده, دانسیته ضربه, زاویه ریپوز, شاخص پیوستگی, اندازه گیری ترکیبات فنلی و فعالیت مهار رادیکال DPPH بود. همچنین پودرها به مدت 120 روز تحت سه رژیم نگهداری در نور(C° 25), تاریکی(C° 15) و یخچال(C° 4) تگهداری شدند و محتوای ترکیبات فنلی کل و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها در فواصل زمانی 30 روزه ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که دانسیته توده, دانسیته ضربه و شاخص پیوستگی با افزایش نسبت حامل و دمای هوای ورودی, کاهش یافتند. مقدار فنل کل پودرها با افزایش دمای هوای فرایند, کاهش یافت؛ اما در دماهای بالاتر (160 و Cº 180), افزایش غلظت حامل موجب افزایش مقدار فنل کل گردید. نتایج نگهداری 120 روزه حاکی از این بود که برای پایداری و یا حتی بهبود ترکیبات فنلی در طی دوره های نگهداری طولانی مدت, تگهداری در شرایط دمای پایین و یخچال مناسب تر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیک جو، راضیه، پیغمبردوست، سیدهادی، و اولادغفاری، عارف. (1400). بررسی برخی ویژگی های فیزیکی و عملکردی پودر عصاره نعناع فلفلی ریزپوشانی شده با خشک کن پاششی: اثر شرایط مختلف نگهداری بر ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی پودر حاصل. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(111 )، 55-66. SID. https://sid.ir/paper/362994/fa

    Vancouver: کپی

    نیک جو راضیه، پیغمبردوست سیدهادی، اولادغفاری عارف. بررسی برخی ویژگی های فیزیکی و عملکردی پودر عصاره نعناع فلفلی ریزپوشانی شده با خشک کن پاششی: اثر شرایط مختلف نگهداری بر ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی پودر حاصل. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(111 ):55-66. Available from: https://sid.ir/paper/362994/fa

    IEEE: کپی

    راضیه نیک جو، سیدهادی پیغمبردوست، و عارف اولادغفاری، “بررسی برخی ویژگی های فیزیکی و عملکردی پودر عصاره نعناع فلفلی ریزپوشانی شده با خشک کن پاششی: اثر شرایط مختلف نگهداری بر ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی پودر حاصل،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 111 ، pp. 55–66، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/362994/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا