مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

324
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین عوامل مؤثر بر کارایی مصرف آب لوبیا (Phaseolus vulgaris L. )، کنجد (Sesamum indicum L. ) و ذرت (Zea mays L. ) در پاسخ به کاربرد اسیدهیومیک و کم آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 373 | صفحه پایان 394

چکیده

 تحلیل عاملی یکی از تکنیک های آماری چند متغیره است که بین متغیرهای به ظاهر بی ارتباط, رابطه برقرار کرده و محقق را در یافتن دلایل پنهان وقوع یک رخداد یاری می کند. به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف آبیاری و محلول پاشی اسیدهیومیک و تعیین عامل های مؤثر بر کارایی مصرف آب کنجد, ذرت و لوبیا, آزمایشی در سال زراعی 94-1393 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی به تفکیک برای سه گیاه کنجد, ذرت و لوبیا با سه تکرار انجام شد. سطوح آبیاری (50 و 100 درصد نیاز آبی گیاهان مورد مطالعه) در کرت های اصلی و کاربرد (شش کیلوگرم در هکتار) و عدم کاربرد اسیدهیومیک در کرت های فرعی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که در کنجد, بیشترین عملکرد دانه و ماده خشک در تیمار 100 درصد نیاز آبی و محلول پاشی اسیدهیومیک به دست آمد. در ذرت, محلول پاشی اسیدهیومیک در شرایط تأمین 50 درصد نیاز آبی منجر به تولید بیشترین وزن دانه در بوته, ارتفاع بوته, شاخص سطح برگ و پ هاش خاک شد. بیشترین وزن دانه در بوته, ارتفاع بوته, شاخص سطح برگ, سرعت رشد محصول و میزان فسفر خاک در زراعت لوبیا در تیمار 100 درصد نیاز آبی و محلول پاشی اسیدهیومیک به دست آمد. نتایج تجزیه عاملی نشان داد که در کنجد متغیرهای عملکرد دانه, عملکرد ماده خشک, وزن دانه در بوته, ارتفاع بوته, شاخص سطح برگ, سرعت رشد محصول, فسفر و کارایی مصرف آب در عامل اول و متغیرهای نیتروژن خاک, پ هاش و شوری خاک در عامل دوم قرار گرفتند. در ذرت, عملکرد دانه با متغیرهای عملکرد ماده خشک, شاخص سطح برگ, سرعت رشد محصول, فسفر, شوری و پ هاش خاک و کارایی مصرف آب و در لوبیا, با متغیر کارایی مصرف آب روی یک عامل قرار گرفت. به طورکلی, یافته های این پژوهش نشان داد که شناسایی متغیرهای تأثیرگذار در هر عامل و نامگذاری منطقی آن با توجه به دانش اکوفیزیولوژیکی گیاه زراعی می تواند زمینه ساز مدیریت مستقیم متغیرهای مؤثر در آن عامل در جهت بهبود کارایی مصرف آب باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهان، محسن، و امیری، محمدبهزاد. (1397). تعیین عوامل مؤثر بر کارایی مصرف آب لوبیا (Phaseolus vulgaris L. ), کنجد (Sesamum indicum L. ) و ذرت (Zea mays L. ) در پاسخ به کاربرد اسیدهیومیک و کم آبیاری. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 22(3 )، 373-394. SID. https://sid.ir/paper/363191/fa

    Vancouver: کپی

    جهان محسن، امیری محمدبهزاد. تعیین عوامل مؤثر بر کارایی مصرف آب لوبیا (Phaseolus vulgaris L. ), کنجد (Sesamum indicum L. ) و ذرت (Zea mays L. ) در پاسخ به کاربرد اسیدهیومیک و کم آبیاری. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1397؛22(3 ):373-394. Available from: https://sid.ir/paper/363191/fa

    IEEE: کپی

    محسن جهان، و محمدبهزاد امیری، “تعیین عوامل مؤثر بر کارایی مصرف آب لوبیا (Phaseolus vulgaris L. ), کنجد (Sesamum indicum L. ) و ذرت (Zea mays L. ) در پاسخ به کاربرد اسیدهیومیک و کم آبیاری،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 22، no. 3 ، pp. 373–394، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363191/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button