مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

374
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

523
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برهمکنش خاصیت ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی ریحان Ocimum basilicum))، مریم گلی (Salvia officinalis) و دارچین در دوغ

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 56

چکیده

 عصاره های گیاهی دارای خاصیت ضدمیکروبی بوده و می توانند به عنوان یک طعم دهنده, جایگزین نگهدارنده های شیمیایی در مواد غذایی شوند. در این پژوهش اثرهم افزایی خاصیت ضدمیکروبی ترکیب عصاره های هیدروالکلی سه گیاه ریحان, دارچین و مریم گلی بر روی سویه های غذایی اشریشیاکلای, استافیلوکوکوس اورئوس و مخمر ساکارومایسس سرویزیه در محیط دوغ در طی 4 هفته نگهداری در دمای محیط بررسی شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد, حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره های مورد آزمایش به صورت تکی بین 60/1 تا 5/12 میلی گرم بر میلی لیتر و حداقل غلظت ممانعت کنندگی ترکیب هر سه عصاره بین 4/0 تا 12/3 میلی گرم بر میلی لیتر بود. همچنین ترکیب هر سه عصاره ریحان, دارچین و مریم گلی بر علیه هر سه باکتری اثر هم افزایی داشت و در تمام حالات ترکیب عصاره ها اثرات رقابت کنندگی مشاهده نشد. ترکیب هر یک از عصاره های فوق الذکر با غلظت 62/0 میلی گرم بر میلی لیتر با یکدیگر, به صورت معنی داری منجر به کاهش جمعیت میکروبی به ویژه باکتری های گرم مثبت شد (05/0p<). همچنین پذیرش کلی دوغ حاوی ترکیب هر سه عصاره مورد بررسی قابل قبول ارزیابی شد و حدود 90 درصد شرکت کنندگان حاضر به مصرف آن بودند. بنابراین کاربرد همزمان این عصاره ها می تواند در کنترل موثر بیماری زاهای مواد غذایی به عنوان یک روش مکمل مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهسوار، هاجر، بلندی، مرضیه، و بقایی، هما. (1399). برهمکنش خاصیت ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی ریحان Ocimum basilicum)), مریم گلی (Salvia officinalis) و دارچین در دوغ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 16(1 (پیاپی 61) )، 43-56. SID. https://sid.ir/paper/363352/fa

    Vancouver: کپی

    شهسوار هاجر، بلندی مرضیه، بقایی هما. برهمکنش خاصیت ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی ریحان Ocimum basilicum)), مریم گلی (Salvia officinalis) و دارچین در دوغ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛16(1 (پیاپی 61) ):43-56. Available from: https://sid.ir/paper/363352/fa

    IEEE: کپی

    هاجر شهسوار، مرضیه بلندی، و هما بقایی، “برهمکنش خاصیت ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی ریحان Ocimum basilicum)), مریم گلی (Salvia officinalis) و دارچین در دوغ،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 1 (پیاپی 61) ، pp. 43–56، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363352/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button