مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

544
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

587
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه یابی فرمولاسیون لوز رژیمی غنی شده با استویا و گیاه آزی وش به روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 42

چکیده

 امروزه با تغییر فرهنگ زندگی, بروز سوءتغذیه در گروه های مختلف سنی, و بروز بیماری هایی نظیر دیابت, فشارخون و چاقی, تولید فرمولاسیون های غذایی کم کالری امری ضروری به نظر می رسد. از طرف دیگر, با افزایش تقاضا برای مصرف محصولات باارزش غذایی و کیفیت بالا, استفاده از ترکیبات با منشأ طبیعی جهت ارتقاء ویژگی های تغذیه ای و کیفی محصولات غذایی توصیه می گردد. لذا, هدف از پژوهش حاضر, کاهش ساکارز مصرفی در تهیه لوز رژیمی و تولید محصولی با ارزش غذایی و اقتصادی بالا با با افزایش جایگزینی گیاه آزی وش با پسته است. در این پژوهش اثر جایگزینی استویا با ساکارز (صفر-100 درصد), جایگزینی آزی وش با پودر پسته (صفر-100 درصد) و دمای پخت (70-50 درجه سانتی گراد) بر دانسیته و سفتی لوز رژیمی مورد بررسی قرار گرفت. روش سطح پاسخ در قالب طرح مرکب مرکزی با 6 نقطه مرکزی و دو تکرار و آلفای برابر با 2 در سایر نقاط به منظور بهینه یابی فرمولاسیون لوز رژیمی غنی شده, استفاده شد. ویژگی های فیزیکوشیمیایی, بافت و رنگ در بازه زمانی 45 روزه برای نمونه های بهینه و شاهد مقایسه گردید. دانسیته تیمارها با افزایش درصد جایگزینی استویا و آزی وش افزایش یافت. اثر متقابل دو متغیر آزی وش و دمای پخت باعث کاهش سفتی بافت گردید. کاهش درصد جایگزینی استویا سفتی بافت را کاهش داد. فرمولاسیون بهینه لوز رژیمی شامل 25 درصد استویا, 25 درصد آزی وش با دمای پخت 65 درجه سانتی گراد؛ و 55 درصد استویا, 75 درصد آزی وش با دمای پخت 55 درجه سانتی گراد معرفی گردید. در مجموع, ارزش غذایی لوز رژیمی حاوی گیاه آزی وش از جنبه محتوی پروتئین, خاکستر, منیزیم و کلسیم بهبود یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلیه، محمدجواد، و گلی، محمد. (1400). بهینه یابی فرمولاسیون لوز رژیمی غنی شده با استویا و گیاه آزی وش به روش سطح پاسخ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 17(1 (پیاپی 67) )، 29-42. SID. https://sid.ir/paper/363366/fa

    Vancouver: کپی

    گلیه محمدجواد، گلی محمد. بهینه یابی فرمولاسیون لوز رژیمی غنی شده با استویا و گیاه آزی وش به روش سطح پاسخ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛17(1 (پیاپی 67) ):29-42. Available from: https://sid.ir/paper/363366/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد گلیه، و محمد گلی، “بهینه یابی فرمولاسیون لوز رژیمی غنی شده با استویا و گیاه آزی وش به روش سطح پاسخ،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 1 (پیاپی 67) ، pp. 29–42، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363366/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا