مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

823
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی، مهارآنزیم آلفاگلوکوزیداز و فعالیت ضد میکروبی آلوئه امودین و آنتراکینون آلوئه ورا

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 124

چکیده

 سابقه و هدف: صبر زرد دارویی با نام علمی آلوئه ورا از جمله گیاهان دارویی با ارزش دنیا است. هدف از این مطالعه بررسی خواص آنتی اکسیدانی, مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز و خاصیت ضد میکروبی مشتقات آلوئه ورا از جمله آلوئه امودین و آنتراکینون می باشد. مواد و روش ها: فعالیت آنتی اکسیدانی آلوئه امودین و آنتراکینون با استفاده از روش کاهش رنگ رادیکال ABTS انجام شد. قابلیت ضد میکروبی آلوئه امودین و آنتراکینون در برابر سویه های باکتریایی (باسیلوس سرئوس, کلبسیلا پنومونیه, کاندیدا البیکانس, سودوموناس ائروژینوزا) مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور معین کردن خاصیت مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز از ماده p-nitrophenyl-α-D-glucopyranoside) pNPG) به عنوان سوبسترا استفاده شد. فعالیت آنزیم با سنجش میزان جذب پارا-نیتروفنول تولید شده در محلول معین شد. یافته ها: نتایج نشان داد؛ آلوئه امودین و آنتراکینون در غلظت 05/0 میلی گرم بر میلی لیتر فاقد خاصیت آنتی اکسیدانی (مهار رادیکال آزاد) است. نتایج مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز آلوئه امودین و آنتراکینون نشان داد با افزایش غلظت نمونه درصد مهارکنندگی آلفاگلوکوزیداز افزایش می یابد (05/0˂ p). درصد مهارکنندگی 50 درصدی آنزیم آلفاگلوکوزیداز آلوئه امودین 18/0 و آنتراکینون 05/0 میلی گرم بر میلی لیتر است. بنابراین خاصیت مهارکنندگی آنتراکینون از آلوئه امودین بیشتر است. در آزمون میکروبی نتایج حاصل از تعیین قطر هاله عدم رشد نشان داد که آلوئه امودین روی باسیلوس سرئوس بیشترین و بر سودوموناس آئروژینوزا کمترین تاثیر را داشته است (05/0˂ p). همچنین نتایج حاصل از تعیین قطر هاله عدم رشد نشان داد که آنتراکینون روی کاندیدا آلبیکانس و کلبسیلا پنومونیه بیشترین و بر سودوموناس آئروژینوزا کمترین تاثیر را داشت(05/0˂ p). با توجه به نتایج حاصل آنتراکینون خاصیت ضدمیکروبی و مهار کنندگی قوی تری در برابر آنزیم آلفاگلوکوزیدار نسبت به آلوئه امودین از خود نشان می دهد. نتیجه گیری: با توجه به خواص مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز و خواص ضدمیکروبی مطلوب این گیاه, استفاده از آن به عنوان یک افزودنی طبیعی در صنایع غذایی توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غزنوی، مریم، مصلحی شاد، مریم، و قمری، فاطمه. (1398). بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی, مهارآنزیم آلفاگلوکوزیداز و فعالیت ضد میکروبی آلوئه امودین و آنتراکینون آلوئه ورا. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 14(2 )، 117-124. SID. https://sid.ir/paper/363367/fa

    Vancouver: کپی

    غزنوی مریم، مصلحی شاد مریم، قمری فاطمه. بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی, مهارآنزیم آلفاگلوکوزیداز و فعالیت ضد میکروبی آلوئه امودین و آنتراکینون آلوئه ورا. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛14(2 ):117-124. Available from: https://sid.ir/paper/363367/fa

    IEEE: کپی

    مریم غزنوی، مریم مصلحی شاد، و فاطمه قمری، “بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی, مهارآنزیم آلفاگلوکوزیداز و فعالیت ضد میکروبی آلوئه امودین و آنتراکینون آلوئه ورا،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 2 ، pp. 117–124، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363367/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button