مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

7,559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

952
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف روغن کنجد بر پروفایل لیپیدی و قند خون بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مرکز تحقیقاتی- درمانی دیابت یزد

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 23

چکیده

 مقدمه: دیابت نوع دو یکی از شایع ترین بیماری های آندوکرینی در جهان است که در نتیجه اختلال در ترشح یا عملکرد انسولین ایجاد می شود. با توجه به اینکه کنجد و فرآورده های حاصل از آن از قبیل ارده و حلوا ارده به عنوان یک غذای بومی در بین مردم یزد مصرف می شود و نیز توجه به خواص مفید روغن کنجد, به خصوص تاثیر آن بر سطح قند و پروفایل لیپیدی سرم, مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مصرف روغن کنجد بر پروفایل لیپیدی و قند خون بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مرکز تحقیقاتی- درمانی دیابت یزد در سال 1386 انجام گرفت.روش بررسی: این مطالعه به روش نیمه تجربی بر روی 25 بیمار دیابتی نوع دو انجام شد. گروه مورد مطالعه, میانگین سنی 6.28±51.52 سال, طول مدت ابتلا به دیابت 5.03±7.08 سال, نمایه توده بدنی 3.001±27.28 کیلوگرم بر مترمربع و قند خون ناشتای 51.93±181.04 میلی گرم در دسی لیتر داشتند. به بیماران مقدار 30 گرم در روز روغن کنجد به مدت 42 روز داده شد. این مقدار روغن جایگزین روغن مصرفی قبلی آنها گردید. سرم ناشتای 12 الی 14 ساعته بیماران در ابتدا و در پایان مطالعه پس از جمع آوری, جهت اندازه گیری متغیرهای مطالعه که شامل قند خون ناشتا, HbAlc و لیپیدهای خون (تری گلیسرید, کلسترول تام, (HDL-LDL بودند, با استفاده از روش های آزمایشگاهی مرتبط تجزیه گردید. برای ارزیابی دریافت مواد غذایی در سه نوبت (ابتدا, وسط و پایان مطالعه) از بیماران 24 ساعت یاد آمد خوراک گرفته شد. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری t زوج, آنالیز واریانس با اندازه گیریهای تکراری (ANVA-Repeated measure) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایج: نتایج به دست آمده حاصل از یافته های مطالعه ما نشان داد که مصرف روغن کنجد به مدت 6 هفته باعث کاهش معنی داری در میزان قند خون ناشتا (51.93±181 به mg/dl 39.65±154) هموگلوبین گلیکوزیله (2±9.6 به 1.7±8.4 درصد), کلسترول تام (31.4±226.6 به (199.8±37.8 mg/dl  و LDL(34.5±123.9 به (95.5±32.5 mg/dl  در گروه مورد مطالعه گردید (P<0.05). مصرف روغن کنجد سبب اختلاف معنی داری در کاهش سطح تری گلیسرید و افزایش HDL سرمی بیماران دیابتی نشد.نتیجه گیری: پژوهش حاضر نشان داد که مصرف روغن کنجد تاثیر مثبتی در کاهش چربی های خون (کلسترول تام و (LDL و همچنین قند خون ناشتا و HbAlc بیماران دیابتی تیپ دو دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصلایی پوریزدی، مهدیه، اقتصادی، شهریار، کاسب، فاطمه، افخمی اردکانی، محمد، و حسینی، فاطمه. (1387). تاثیر مصرف روغن کنجد بر پروفایل لیپیدی و قند خون بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مرکز تحقیقاتی- درمانی دیابت یزد. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 16(2)، 15-23. SID. https://sid.ir/paper/36365/fa

    Vancouver: کپی

    مصلایی پوریزدی مهدیه، اقتصادی شهریار، کاسب فاطمه، افخمی اردکانی محمد، حسینی فاطمه. تاثیر مصرف روغن کنجد بر پروفایل لیپیدی و قند خون بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مرکز تحقیقاتی- درمانی دیابت یزد. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1387؛16(2):15-23. Available from: https://sid.ir/paper/36365/fa

    IEEE: کپی

    مهدیه مصلایی پوریزدی، شهریار اقتصادی، فاطمه کاسب، محمد افخمی اردکانی، و فاطمه حسینی، “تاثیر مصرف روغن کنجد بر پروفایل لیپیدی و قند خون بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مرکز تحقیقاتی- درمانی دیابت یزد،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 16، no. 2، pp. 15–23، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36365/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button