مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

489
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه روش اسپکتروفتومتری با HPLC در اندازه گیری سوربات پتاسیم در آبمیوه های صنعتی

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 73

چکیده

 امروزه جستجوی نگهدارنده ها در مواد غذایی گام مهمی برای تامین ایمنی غذایی مصرف کنند گان است. سوربات پتاسیم یکی از رایج ترین نگهدارنده ها است که استفاده از آن برای مقابله با فساد قارچی در برخی مواد غذایی مجاز است. هدف از این تحقیق اندازه گیری سوربات در آب میوه های صنعتی, ایران بود که به این منظور از دو روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا استفاده شد تا با مقایسه نتایج دو روش بتوان میزان قابل اعتماد بودن نتایج روش اسپکتروفتومتری را مورد بررسی قرار داد.. برای این منظور 28 نمونه آب میوه صنعتی نمونه گیری و آزمایش گردید. نتایج نشان داد که 100 درصد آب میوه ها حاوی سوربات پتاسیم بودند. بیشترین میزان سوربات در آب انار 7.22 و 1.23 میلی گرم در لیتر به ترتیب در روش اسپکتروفتومتری و HPLC گزارش شد. بالا بودن میزان سوربات در روش اسپکتروفتومتری را می توان به تداخل سایر مواد در جذب اشعه ماوراء بنفش دانست.مقایسه نتایج روش اسپکتروفتومتری با HPLC نشان داد که روش اسپکتروفتومتری با وجود سادگی و ارزانی نمی تواند برای تعیین میزان دقیق سوربات کارایی داشته باشد. همچنین با توجه به وجود سوربات در آب میوه ها, نظارت بیشتر بر نگهدارنده ها لازم به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریعت، منیرالدین، لک زاده، لیلا، و میرمحمدی، مهرالسادات. (1395). مقایسه روش اسپکتروفتومتری با HPLC در اندازه گیری سوربات پتاسیم در آبمیوه های صنعتی. بهداشت مواد غذایی، 6(4 (پیاپی 24) )، 63-73. SID. https://sid.ir/paper/364174/fa

    Vancouver: کپی

    شریعت منیرالدین، لک زاده لیلا، میرمحمدی مهرالسادات. مقایسه روش اسپکتروفتومتری با HPLC در اندازه گیری سوربات پتاسیم در آبمیوه های صنعتی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1395؛6(4 (پیاپی 24) ):63-73. Available from: https://sid.ir/paper/364174/fa

    IEEE: کپی

    منیرالدین شریعت، لیلا لک زاده، و مهرالسادات میرمحمدی، “مقایسه روش اسپکتروفتومتری با HPLC در اندازه گیری سوربات پتاسیم در آبمیوه های صنعتی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 6، no. 4 (پیاپی 24) ، pp. 63–73، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/364174/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button