مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

555
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی میزان همزیستی، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی و شاخص خطر و سلامت گشنیز تحت سمیت کادمیوم و کاربرد قارچ های مایکوریزا

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 72

چکیده

 هدف: هدف از این مطالعه بررسی تلقیح دو گونه قارچ مایکوریزا بر برخی خصوصیات رشدی, درصد همزیستی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی و شاخص خطر و سلامت گشنیز تحت تنش فلز سنگین کادمیوم است. مواد و روش ها: این تحقیق به صورت گلدانی در گلخانه تحقیقاتی گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1397 به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 2 فاکتور و در 3 تکرار انجام شد. فاکتور اول نیترات کادمیوم در 4 سطح 0, 20, 40 و80 میلی گرم در کیلوگرم خاک و فاکتور دوم قارچ مایکوریزا در 3 سطح عدم تلقیح باقارچ و تلقیح با قارچ هایGlomus mosseae و Glomus intraradices بود. نتایج: نتایج نشان داد که با افزایش غلظت کادمیوم مقادیر زیست توده تر اندام هوایی, سطح برگ, تعداد بذر, وزن هزار دانه, درصد همزیستی, پروتئین محلول, فعالیت آنزیم های کاتالاز, آسکوربات پراکسیداز, گایکول پراکسیداز, پلی فنول اکسیداز در گیاه گشنیز به طور معنی داری کاهش پیدا کرد؛ ولی مقادیر مالون دی آلدئید و شاخص خطر و سلامت افزایش یافت. درحالی که کاربرد قارچ های مایکوریزا توانست اثرات زیان بار کادمیوم را در گیاه کاهش دهد, به طوری که باعث کاهش 1/47 درصدی شاخص خطر و سلامت و 2/17 درصدی مالون دی آلدئید در گیاه شدند. نتیجه گیری: براساس دست آوردهای این پژوهش در شرایط تنش فلز سنگین کادمیوم استفاده از قارچ های مایکوریزا تاثیر به سزایی در بهبود اثرات مضر کادمیوم در گیاه گشنیز داشت, به طوری که باعث اصلاح شاخص خطر و سلامت برای مصرف کنندگان شد و استفاده از قارچ های مایکوریزا به عنوان راهکاری مدیریتی در مناطق آلوده به این فلز سنگین توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی فر، فریبا، و مقدم، محمد. (1399). ارزیابی میزان همزیستی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی و شاخص خطر و سلامت گشنیز تحت سمیت کادمیوم و کاربرد قارچ های مایکوریزا. سلول و بافت، 11(1 )، 55-72. SID. https://sid.ir/paper/364452/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی فر فریبا، مقدم محمد. ارزیابی میزان همزیستی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی و شاخص خطر و سلامت گشنیز تحت سمیت کادمیوم و کاربرد قارچ های مایکوریزا. سلول و بافت[Internet]. 1399؛11(1 ):55-72. Available from: https://sid.ir/paper/364452/fa

    IEEE: کپی

    فریبا محمدی فر، و محمد مقدم، “ارزیابی میزان همزیستی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی و شاخص خطر و سلامت گشنیز تحت سمیت کادمیوم و کاربرد قارچ های مایکوریزا،” سلول و بافت، vol. 11، no. 1 ، pp. 55–72، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/364452/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button