مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

657
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

197
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر اسانس بهارنارنج (Citrus aurantium L. ) بر شاخص های سلامت کبدی در مدل حیوان آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 47

چکیده

 سابقه و هدف: در فرهنگ غذایی ایرانی, گل ها و اسانس بهارنارنج در قالب مربا و عرقیجات در مقادیر بالا مصرف می شود. در طب سنتی ایرانی در مورد اثرات عرق بهارنارنج روی کبد نگرانی هایی ذکر شده است. هدف از مطالعه حاضر, بررسی اثر اسانس بهارنارنج بر شاخص های سلامت کبدی در مدل حیوانی می باشد. مواد و روش ها: اسانس بهارنارنج با کلونجر استخراج و توسط کروماتوگرافی گازی-جرمی آنالیز شد. سپس با دوزهای (g/kg 2 و 1, 0/5) به مدت سه روز به صورت تک دوز از طریق داخل صفاقی یا خوراکی برای شش گروه پنج تایی موش صحرایی تجویز شد. برای دو گروه کنترل (g/kg1) روغن زیتون (حامل اسانس) تجویز شد. 48 ساعت بعد از آخرین تجویز, نمونه گیری خون و بافت کبد جهت تعیین آلانین امینو ترانسفراز (ALT), اسپارات امینو ترانسفراز (AST), لاکتات دهیدروژناز (LDH) و گلوتاتین (GSH) انجام شد و مطالعات هیستوپاتولوژیک صورت گرفت. نتایج: تغییرات اصلی اسانس, لینالیل استات, ترپینن-4-ال, لینالول و فنتیل الکل بود. تجویز صفاقی اسانس در دوزهای بالاتر از (g/kg 1) موجب افزایش معنی دار AST, ALT و LDH شد. این اسانس در غلظت های بالاتر از (g/kg 1) در تجویز خوراکی و داخل صفاقی باعث التهاب بافت کبدی شد. نتیجه گیری: بررسی آنزیم های AST, ALT و LDH و داده های هیستوپاتولوژی نشان داد که این اسانس در دوزهای بالا, دارای سمیت خفیف کبدی می باشد. این عوارض ناشی از استرس اکسیداتیو نبوده, احتمالا از طریق سمیت مستقیم و غیراکسیداتیو ایجاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حامدی، آزاده، جمشیدزاده، اکرم، دانا، مهسا، پاسداران، اردلان، و حیدری، رضا. (1399). بررسی اثر اسانس بهارنارنج (Citrus aurantium L. ) بر شاخص های سلامت کبدی در مدل حیوان آزمایشگاهی. فیض، 24(1 )، 38-47. SID. https://sid.ir/paper/364517/fa

    Vancouver: کپی

    حامدی آزاده، جمشیدزاده اکرم، دانا مهسا، پاسداران اردلان، حیدری رضا. بررسی اثر اسانس بهارنارنج (Citrus aurantium L. ) بر شاخص های سلامت کبدی در مدل حیوان آزمایشگاهی. فیض[Internet]. 1399؛24(1 ):38-47. Available from: https://sid.ir/paper/364517/fa

    IEEE: کپی

    آزاده حامدی، اکرم جمشیدزاده، مهسا دانا، اردلان پاسداران، و رضا حیدری، “بررسی اثر اسانس بهارنارنج (Citrus aurantium L. ) بر شاخص های سلامت کبدی در مدل حیوان آزمایشگاهی،” فیض، vol. 24، no. 1 ، pp. 38–47، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/364517/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button