مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

770
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

201
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پارامترهای شیمیایی لازم برای اصالت سنجی آبلیمو ترش تجاری

صفحات

 صفحه شروع 497 | صفحه پایان 506

چکیده

 امروزه یکی از اصلی ترین مشکلات در تولید و بازارمصرف آب لیمو کشورشناسایی تقلبات در این فرآورده است. هدف از این تحقیق بررسی پارامترهای شیمیایی لازم برای شناسایی تقلبات در این صنعت است. بدین منظور در این تحقیق پارامترهای تعریف شده در استاندارد تدوین شده در سال 2016 توسط انجمن آبمیوه و نکتار اتحادیه اروپا برای اصالت سنجی آب لیموترش انتخاب شد و برروی 10 نمونه تجاری و 3 نمونه طبیعی این پارامترها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان می دهدکه وزن مخصوص نمونه هادر محدوده040/1-030/1 می باشد و اسیدیته نمونه ها بین6/67-55 (گرم بر لیتر) متغیر است. قند گلوگز برای نمونه ها بین 7/12-48/1 (گرم بر لیتر) در حالی که مقدار فروکتوز 81/9-13/0 (گرم بر لیتر) می باشد و بیشترین مقدار مواد معدنی مربوط به پتاسیم1350-10 (میلی گرم بر لیتر) و پس از آن سدیم, کلسیم, فسفر و منیزیم می باشد که مقدار آنها به ترتیب 907-63, 172-1/33, 135-صفر و 4/75-10 (میلی گرم بر لیتر) می باشد. در نمونه ها رنگ سنتزی و مواد نگهدارنده (اسید بنزوئیک و سوربات) مورد بررسی قرار گرفت که در تمامی نمونه ها مقدار قابل تشخیصی گزارش نشد. نتایج نشان می دهد 9 نمونه از 10 نمونه تجاری در بیش از یک فاکتور با حدود تعریف شده در استاندارد اتحادیه اروپا برای آب لیمو تجاری مطابقت ندارند (به عبارتی 9 نمونه از نمونه های تجاری تقلبی می باشند) لذا پیشنهاد می گردد این پارامترها در تجدید نظر استاندارد ملی به منظور بهبود روش تشخیص آب لیمو تقلبی در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علائی روزبهانی، زهرا. (1398). ارزیابی پارامترهای شیمیایی لازم برای اصالت سنجی آبلیمو ترش تجاری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 15(4 (پیاپی 58) )، 497-506. SID. https://sid.ir/paper/364674/fa

    Vancouver: کپی

    علائی روزبهانی زهرا. ارزیابی پارامترهای شیمیایی لازم برای اصالت سنجی آبلیمو ترش تجاری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛15(4 (پیاپی 58) ):497-506. Available from: https://sid.ir/paper/364674/fa

    IEEE: کپی

    زهرا علائی روزبهانی، “ارزیابی پارامترهای شیمیایی لازم برای اصالت سنجی آبلیمو ترش تجاری،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 4 (پیاپی 58) ، pp. 497–506، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/364674/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button