مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

9,904
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

675
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر خرما بر قند بعد از غذا در زنان دیابتی نوع II مراجعه کننده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم استان اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 55

چکیده

 رژیم غذایی یکی از ارکان اساسی در کنترل بیماری دیابت می باشد. در این میان ترکیب غذا که بتواند تاثیر کمی بر روی قند خون بعد از غذا در افراد دیابتی بگذارد از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. با توجه به اثرات مثبت فروکتوز که در مواد غذایی به طور طبیعی وجود دارد ما بر آن شدیم که از بین مواد حاوی فروکتوز, خرما را که حدود 50% فروکتوز دارد در یک وعده غذایی افراد دیابتی جای دهیم و اثر آن را در مقدار قند خون 2 ساعته بیماران دیابتی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات دیابت بررسی نماییم. در یک مطالعه clinical trial به روش قبل و بعد بر روی 16 بیمار دیابتی نوع II که رژیم معمولی صبحانه آنها نان و پنیر بود خرما را جایگزین 50% محتوی کربوهیدرات رژیم غذایی آنها قرار دادیم و در دو روز متوالی FBS و قند دو ساعته بعد از غذا از آنها گرفته شد. مقدار فعالیت و رژیم غذایی در این دو روز ثابت بود. نتایج با استفاده از آزمون t-test زوج برای مقایسه میانگین قندهای 2 ساعت بعد مورد استفاده قرار گرفته و P<0.05 معنی دار تلقی گردید. 1- میانگین سن بیماران 48.5±7.9 و میانگین 29.59 ±3.39 BMI, بود. 2- میانگین قندخون 2 ساعت بعد در دو رژیم غذایی صبحانه به ترتیب در نان و پنیر 148 ± 32.46 mg/dl و در نان و پنیر و خرما 128 ± 35.3 mg/dl بود. (p=0.02). 3- میانگین افزایش قندخون در رژیم غذایی نان و پنیر 30.94±28.42 و در نان و پنیر و خرما 7.31±36.07 می باشد (p=0.03). 4- کالری مصرفی, مقدار کربوهیدرات, پروتئین, چربی در دو روز متوالی, قبل از مطالعه اختلافی ندارد. نتایج در این مطالعه نشان می دهد که جایگزین کردن کربوهیدرات خرما به جای قسمتی از نان تاثیر بهتری در کاهش قند دو ساعته بعد از غذا در بیماران دیابتی دارد و با مطالعه دقیق و گسترده تر در این مورد می توان با اضافه کردن خرما در رژیم غذایی وضعیت کنترل قندخون را در بیماران دیابتی بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرقانی، بدرالملوک، کساییان، نازیلا، طلامینایی، مریم، زارع، مریم، حقیقی، سامان، و امینی، مسعود. (1381). بررسی اثر خرما بر قند بعد از غذا در زنان دیابتی نوع II مراجعه کننده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم استان اصفهان. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 10(ضمیمه 4 (ویژه نامه دیابت))، 52-55. SID. https://sid.ir/paper/36520/fa

    Vancouver: کپی

    فرقانی بدرالملوک، کساییان نازیلا، طلامینایی مریم، زارع مریم، حقیقی سامان، امینی مسعود. بررسی اثر خرما بر قند بعد از غذا در زنان دیابتی نوع II مراجعه کننده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم استان اصفهان. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1381؛10(ضمیمه 4 (ویژه نامه دیابت)):52-55. Available from: https://sid.ir/paper/36520/fa

    IEEE: کپی

    بدرالملوک فرقانی، نازیلا کساییان، مریم طلامینایی، مریم زارع، سامان حقیقی، و مسعود امینی، “بررسی اثر خرما بر قند بعد از غذا در زنان دیابتی نوع II مراجعه کننده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم استان اصفهان،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 10، no. ضمیمه 4 (ویژه نامه دیابت)، pp. 52–55، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36520/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button