مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

485
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شیوع کمپیلوباکترججونی عامل سندروم گیلن بار در گوشت مرغ و آلایش های خوراکی آن

صفحات

 صفحه شروع 1675 | صفحه پایان 1681

چکیده

 زمینه و هدف: کمپیلوباکتریوزیس به عنوانبه عنوان یک بیماری مهم انسان و دام سهم عمده ای در ایجاد گاستروآنتریت های عفونی انسان دارد و علاوه بر ایجاد اسهال آبکی و خونی, باعث بیماری های ثانویه ای می گردد. اگرچه مطالعات فراوانی از آلودگی گوشت طیور به گونه های کمپیلوباکتر در ایران وجود دارد ولی مطالعات اندکی در مورد آلودگی های فرآورده های جانبی طیور به این نوع از باکتریهاباکتری ها صورت گرفته است لذا اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا به مطالعه و بررسی وضعیت آلودگی این فراورده ها بپردازیم. مواد و روش ها: در یک مطالعه تحلیلی مجموع 552 نمونه شامل گوشت (138 نمونهنمونه), کبد (138 نمونهنمونه), سنگدان (138 نمونهنمونه) و قلب مرغ (138 نمونهنمونه) به طوربه طور تصادفی از کشتارگاه های صنعتی طیور استان آذربایجان غربی جمع آوریجمع آوری و با هدفباهدف بررسی حضور گونه های کمپیلوباکتر مورد آزمایش فنوتیپیک و ژنوتیپیک قرار گرفتند. نتایج: بالاترین شیوع گونه های کمپیلوباکتر در کبد مرغ ((2/49 درصد) و پس ازآنپس از آن سنگدان (8/42 درصد), قلب (3/33 درصددرصد) و گوشت مرغ (4/25 درصد) مشاهده شد. شایع ترین گونه کمپیلوباکتر جداشدهجدا شده کمپیلوباکتر ججونی (4/78 درصد) و مابقی کمپیلوباکترکولای بودند (6/21 درصددرصد). نتیجه گیری: 208 گونه کمپیلوباکتر جداشدهجدا شده که به روش کشت به عنوانبه عنوان کمپیلوباکتر ججونی (ججونی(C. jejuni) و کمپیلوباکتر کولای (C. coli) متمایز شدند بر پایه آزمون واکنش زنجیره ای پلی مراز (m. PCR) نیز تائید شدند. نتایج: این مطالعه اهمیت آلایش های خوراکی طیور را به عنوانبه عنوان منبع بالقوه عفونت های کمپیلوباکتریایی را نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصیری، داوود، و مطلبی، عباسعلی. (1398). بررسی شیوع کمپیلوباکترججونی عامل سندروم گیلن بار در گوشت مرغ و آلایش های خوراکی آن. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، 9(3 )، 1675-1681. SID. https://sid.ir/paper/365864/fa

    Vancouver: کپی

    نصیری داوود، مطلبی عباسعلی. بررسی شیوع کمپیلوباکترججونی عامل سندروم گیلن بار در گوشت مرغ و آلایش های خوراکی آن. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)[Internet]. 1398؛9(3 ):1675-1681. Available from: https://sid.ir/paper/365864/fa

    IEEE: کپی

    داوود نصیری، و عباسعلی مطلبی، “بررسی شیوع کمپیلوباکترججونی عامل سندروم گیلن بار در گوشت مرغ و آلایش های خوراکی آن،” مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، vol. 9، no. 3 ، pp. 1675–1681، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/365864/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button