مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

395
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

476
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرآیند تولید قرص فشرده گوجه فرنگی بر مبنای ویژگی های فیزیکی، مکانیکی و حرارتی در شرایط هوای گرم با پیش تیمار مایکروویو

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 42

چکیده

 در این پژوهش اثر متغیرهای خشک کردن به شیوه هوای گرم با اعمال پیش تیمار مایکروویو شامل دمای هوا, سرعت هوا و مدت زمان مایکروویو بر ویژگی های فیزیکی (چروکیدگی و چگالی واحد), مکانیکی (مقاومت به نفوذ) و حرارتی (ضریب انتشار موثر رطوبت و انرژی مصرفی خشک کردن) قرص فشرده تولید شده از پودر گوجه فرنگی مورد بررسی قرار گرفت. فرآیند خشک کردن نمونه ها در پنج سطح دمایی 40, 50, 60, 70 و ° C80, پنج سطح سرعت هوا 5/0, 1, 5/1, 2 و m/s 5/2 و پنج زمان مختلف فرآیند مایکروویو صفر (بدون اعمال مایکروویو), 4, 8, 12 و s 16 در توان ثابت W 90 صورت گرفت. تجزیه و تحلیل آماری داده ها و بهینه سازی فرآیند خشک کردن با استفاده از روش سطح پاسخ انجام شد. نتایج نشان داد که استفاده از پیش تیمار مایکروویو سبب کاهش زمان خشک کردن و انرژی مصرفی آن و همچنین اثر معنی داری بر بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی قرص های فشرده تولید شده داشت. افزایش دمای هوای خشک کردن بر ضریب انتشار موثر رطوبت و چروکیدگی اثر مثبت و بر انرژی ویژه مصرفی خشک کردن, مقاومت به نفوذ و بر چگالی واحد اثر منفی داشت. با افزایش مدت زمان مایکروویو مقدار ضریب انتشار موثر رطوبت افزایش و با کاهش آن مقدار چروکیدگی محصول کاهش یافت. نقطه بهینه خشک کردن قرص فشرده تولید شده از پودر گوجه فرنگی در دمای ° C50, سرعت هوا m/s 1 و مدت زمان مایکروویو s 4 به دست آمد. خشک کردن تحت شرایط کمترین دما (° C40) وکمترین زمان مایکروویو (s 4) سبب بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی قرص فشرده گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رشیدی، منوچهر، امیری چایجان، رضا، و قاسمی، علی. (1399). بهینه سازی فرآیند تولید قرص فشرده گوجه فرنگی بر مبنای ویژگی های فیزیکی, مکانیکی و حرارتی در شرایط هوای گرم با پیش تیمار مایکروویو. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 16(1 (پیاپی 61) )، 29-42. SID. https://sid.ir/paper/365880/fa

    Vancouver: کپی

    رشیدی منوچهر، امیری چایجان رضا، قاسمی علی. بهینه سازی فرآیند تولید قرص فشرده گوجه فرنگی بر مبنای ویژگی های فیزیکی, مکانیکی و حرارتی در شرایط هوای گرم با پیش تیمار مایکروویو. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛16(1 (پیاپی 61) ):29-42. Available from: https://sid.ir/paper/365880/fa

    IEEE: کپی

    منوچهر رشیدی، رضا امیری چایجان، و علی قاسمی، “بهینه سازی فرآیند تولید قرص فشرده گوجه فرنگی بر مبنای ویژگی های فیزیکی, مکانیکی و حرارتی در شرایط هوای گرم با پیش تیمار مایکروویو،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 1 (پیاپی 61) ، pp. 29–42، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/365880/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا