مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

347
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر ضدقارچی عصاره و روغن سیاهدانه با ایمازالیل بر دو رقم سیب انباری

صفحات

 صفحه شروع 507 | صفحه پایان 516

چکیده

 در این پژوهش اثر نگهدارندگی عصاره و روغن سیاهدانه به عنوان یک ماده ضدمیکروب طبیعی با قارچ کش ایمازالیل در دو رقم سیب رد و گلدن دلیشس مقایسه شد. روغن سیاهدانه و عصاره آن به روش استخراج با حلال استخراج گردیدند و در دو غلظت 1/0 و 2/0 درصد بر دو رقم سیب رد و گلدن دلیشس محلول پاشی شدند. سیب ها به همراه نمونه های شاهد (نمونه حاوی ایمازالیل و بدون هیچ نوع افزودنی) به مدت 6 ماه در سردخانه صفر درجه سانتی گراد نگهداری شدند. آزمون های شمارش کلی میکروبی, کپک و مخمر, سختی بافت, بریکس, اسیدیته, حسی, درصد ضایعات, رطوبت و ویتامین ث به مدت 6 ماه (هر ماه) انجام شد. نتایج نشان داد سیب رقم گلدن دلیشس با 103×16/8 عدد در مقایسه با رقم رد با 103×05/9 عدد ویژگی های میکروبی بهتر و بریکس (5/17), رطوبت( 07/80 درصد) و ویتامین ث (mg/100g02/2) بیشتری داشت اما بافت رقم رد با N 01/3 سخت تر, ضایعات )63/3 درصد) کمتر و پذیرش کلی (72/3) بالاتری داشت. اثر مواد ضدمیکروب بر بافت و اسیدیته ارقام سیب معنی دار نبود ولی بر مقدار ویتامین ث معنی دار (05/0P<) بود. طی انبارداری به مدت شش ماه, تمام نمونه ها با افت کیفی همراه بودند, به طوری که افزایشی در شمارش کلی میکروب ها (از 103×11/2 عدد در ماه اول به 103×33/15 عدد در ماه ششم) و کپک و مخمر (از 111 عدد در ماه اول تا 103×25/6 در ماه ششم) و کاهش معنی داری را در سایر پارامترهای کیفی نشان دادند. اثر مواد ضدمیکروب به کاررفته بر کپک و مخمر بیشتر از شمارش کلی میکروبی بود. در مقایسه با شاهد, نمونه های حاوی روغن و عصاره سیاهدانه میزان کپک و مخمر بسیار کمتری طی شش ماه نگهداری داشتند. به طور کلی می توان بیان کرد عصاره و روغن سیاهدانه به عنوان موادی جایگزین ایمازالیل یا مواد مشابه معرفی می گردند که توانایی ممانعت از گسترش فساد میکروبی سیب را دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عین افشار، سودابه. (1398). مقایسه اثر ضدقارچی عصاره و روغن سیاهدانه با ایمازالیل بر دو رقم سیب انباری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 15(4 (پیاپی 58) )، 507-516. SID. https://sid.ir/paper/365901/fa

    Vancouver: کپی

    عین افشار سودابه. مقایسه اثر ضدقارچی عصاره و روغن سیاهدانه با ایمازالیل بر دو رقم سیب انباری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛15(4 (پیاپی 58) ):507-516. Available from: https://sid.ir/paper/365901/fa

    IEEE: کپی

    سودابه عین افشار، “مقایسه اثر ضدقارچی عصاره و روغن سیاهدانه با ایمازالیل بر دو رقم سیب انباری،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 4 (پیاپی 58) ، pp. 507–516، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/365901/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button