مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

299
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

90
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تلقیح باکتریایی و اسانس های نعناع، مرزه و زیره بر ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم برون تنی و فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی سیلاژ ذرت

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 67

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی تاثیر تیمارهای تلقیح باکتریایی (لاکتوباسیلوس پلانتارم, یک میلی گرم به ازای هر کیلوگرم علوفه تازه) و اسانس های نعناع, مرزه و زیره (125 و250 میکرولیتر به ازای هر کیلوگرم علوفه تازه) بر ترکیب شیمیایی, فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم برون تنی سیلاژ ذرت در قالب طرح کاملا تصادفی (8 تیمار و 3 تکرار) انجام شد. گیاه کامل ذرت در مرحله دانه خمیری (حدود 30 درصد ماده خشک) به وسیله خردکن (به صورت قطعات 2 تا 3 سانتی متری) برداشت شد. تهیه سیلاژ در کیسه های پلاستیکی دو لایه انجام شد. افزودنی ها در حین سیلو کردن روی ماده سیلویی اسپری شده و سیلوها بعد از 45 روز باز شدند. ترکیب شیمیایی سیلاژ ذرت تحت تاثیر افزودنی ها قرار گرفت (05/0P<). تلقیح باکتریایی, اسانس نعناع (250 میکرولیتر) و مرزه غلظت کربوهیدرات های محلول در آب را افزایش دادند. پروتئین خام در تیمارهای تلقیح باکتریایی و اسانس مرزه (125 میکرولیتر) کاهش یافت. غلظت الیاف نامحلول در شوینده اسیدی با افزودن اسانس مرزه (250 میکرولیتر) و زیره کاهش یافت. سطوح 250 میکرولیتر اسانس های مرزه و زیره موجب کاهش حجم و پتانسیل تولید گاز شدند (05/0P<). غلظت انرژی قابل متابولیسم و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر به وسیله سطح 125 میکرولیتر نعناع افزایش یافت (05/0P<). تلقیح باکتریایی, قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی نمونه ها را در شرایط برون تنی افزایش داد (05/0P<). سطح 125 میکرولیتر اسانس نعناع تولید توده میکروبی و بازده آن را افزایش داد (05/0P<). به طور کلی, تلقیح باکتریایی و سطح 125 میکرولیتر اسانس نعناع در بهبود ارزش تغذیه ای سیلاژ ذرت موثر بودند

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هادیان، فاطمه، قنبری، فرزاد، بیات کوهسار، جواد، و راه چمنی، رضا. (1397). اثر تلقیح باکتریایی و اسانس های نعناع, مرزه و زیره بر ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم برون تنی و فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی سیلاژ ذرت. تحقیقات تولیدات دامی، 7(2 )، 55-67. SID. https://sid.ir/paper/365996/fa

    Vancouver: کپی

    هادیان فاطمه، قنبری فرزاد، بیات کوهسار جواد، راه چمنی رضا. اثر تلقیح باکتریایی و اسانس های نعناع, مرزه و زیره بر ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم برون تنی و فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی سیلاژ ذرت. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1397؛7(2 ):55-67. Available from: https://sid.ir/paper/365996/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه هادیان، فرزاد قنبری، جواد بیات کوهسار، و رضا راه چمنی، “اثر تلقیح باکتریایی و اسانس های نعناع, مرزه و زیره بر ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم برون تنی و فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی سیلاژ ذرت،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 7، no. 2 ، pp. 55–67، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/365996/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button