مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

325
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روش های مختلف آماده سازی قارچ خوراکی دکمه ای (Agaricus bisporus) نژاد H737 بر کاهش میزان مخاطرات سلامتی ناشی از باقیمانده سم دلتامترین

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 104

چکیده

 سابقه و هدف: یکی از بزرگ ترین نگرانی های حوزه سلامت غذا وجود باقیمانده آفت کش ها در محصولات غذایی می باشد. هدف از این مطالعه, بررسی تاثیر روش های مختلف نگهداری, شستشو و پخت بر باقیمانده دلتامترین قارچ خوراکی است. مواد و روش ها: نمونه های قارچ با سم دلتامترین آلوده شدند. مقدار تغییر مقدار باقیمانده سم در شرایط مختلف نگهداری (دمای اتاق, یخچال و فریز), شستشو (آب و آب نمک) و پخت (آب پز, سرخ کردن و مایکرویو) تعیین شد. دلتامترین با روش کچرز استخراج و با دستگاه GC-MS/MS اندازه گیری گردید. یافته ها: در روزهای مشابه, مقدار درصد کاهش سم دلتامترین به ترتیب در دمای اتاق > یخچال > فریزر بود. میزان دلتامترین بسته به شرایط و زمان نگهداری 77/80-08/23 درصد کاهش یافت. شستشو با آب و آب نمک منجر به کاهش معنی داری مقدار دلتامترین شد. اما میزان کاهش سم با افزایش زمان شستشو و غلظت نمک تغییر قابل ملاحظه ای نکرد. میزان کاهش سم طی شستشو 31/42-92/26 درصد نوسان داشت. روش های مختلف پخت شامل آب پز کردن, سرخ کردن و مایکرویو منجر به کاهش معنی دار سم شد. طی 15 دقیقه آب پز کردن, 10 دقیقه سرخ کردن و 10 دقیقه مایکرویو باقیمانده دلتامترین از 26/0 میلی گرم بر کیلوگرم در نمونه خام به 06/0, 05/0 و 05/0 میلی گرم بر کیلوگرم در نمونه آماده مصرف رسید و به مقدار 92/76, 77/80 و 77/80 درصد کاهش یافت. نتیجه گیری: فرآیند های نگهداری, شستشو و پخت می توانند باقیمانده و خطر تماس با دلتامترین را به طور قابل ملاحظه ای در مصرف کنندگان قارچ خوراکی کاهش می دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حمیدی، مینا، نیلی احمدآبادی، امیر، و حشمتی، علی. (1398). بررسی روش های مختلف آماده سازی قارچ خوراکی دکمه ای (Agaricus bisporus) نژاد H737 بر کاهش میزان مخاطرات سلامتی ناشی از باقیمانده سم دلتامترین. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 14(2 )، 95-104. SID. https://sid.ir/paper/366538/fa

    Vancouver: کپی

    حمیدی مینا، نیلی احمدآبادی امیر، حشمتی علی. بررسی روش های مختلف آماده سازی قارچ خوراکی دکمه ای (Agaricus bisporus) نژاد H737 بر کاهش میزان مخاطرات سلامتی ناشی از باقیمانده سم دلتامترین. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛14(2 ):95-104. Available from: https://sid.ir/paper/366538/fa

    IEEE: کپی

    مینا حمیدی، امیر نیلی احمدآبادی، و علی حشمتی، “بررسی روش های مختلف آماده سازی قارچ خوراکی دکمه ای (Agaricus bisporus) نژاد H737 بر کاهش میزان مخاطرات سلامتی ناشی از باقیمانده سم دلتامترین،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 2 ، pp. 95–104، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366538/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button