مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

240
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان جذب و توزیع هسته های پرتوزای طبیعی در محصول برنج شهرستان محمودآباد در برآورد ریسک سرطان

صفحات

 صفحه شروع 401 | صفحه پایان 410

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به حضور منابع پرتوی یونیزان در محیط و احتمال ورودشان به زنجیره غذایی, پرتوزایی طبیعی در محصول برنج شهرستان محمودآباد و اثر آن بر ساکنان این ناحیه باید ارزیابی شود. روش بررسی: با استفاده از روش های استاندارد نمونه برداری, تعداد نقاط و مکان های نمونه برداری تعیین شد(حدود 10 نقطه). پس از ثبت موقعیت جغرافیایی نقاط, 2 کیلوگرم خاک و 2 کیلوگرم برنج برداشته و 20 نمونه کدگذاری شد. میزان 950 گرم از خاک و برنج آسیاب و با مش 50, به ظروف استاندارد مارینلی منتقل شد. نمونه ها کاملا آب بندی شده و پس از گذشت حدود یک ماه, با آشکارسازهای فوق خالص ژرمانیومی (HPGe ) بیناب نمایی شد. سپس پرتوزایی ویژه ی هسته های پرتوزا در نمونه های خاک مزارع و نمونه های برنج, فاکتورهای انتقال هسته های پرتوزا از خاک به برنج, دوز موثر سالانه و ریسک سرطان ناشی از مصرف برنج در ساکنان این شهرستان اندازه گیری شد. یافته ها: دز موثر کل هسته های مورد بررسی در سال #value, ریسک سرطان در طول عمر U238 از #value تا 0/00019, Ra226 از #value تا 0/00008, U 235#value, Th232 از #value تا 00027/0, K40 از 0/00014 تا 0/00082 و در نهایت برای سزیم صفر به دست آمد. نتیجه گیری: محصول برنج شهرستان محمودآباد از نظر هسته های پرتوزا اثر سویی بر سلامتی مردم منطقه نخواهد داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چنگیزی، وحید، زارع، محمدرضا، و کثیری، ساحل. (1398). بررسی میزان جذب و توزیع هسته های پرتوزای طبیعی در محصول برنج شهرستان محمودآباد در برآورد ریسک سرطان. پیاورد سلامت، 13(5 )، 401-410. SID. https://sid.ir/paper/366596/fa

    Vancouver: کپی

    چنگیزی وحید، زارع محمدرضا، کثیری ساحل. بررسی میزان جذب و توزیع هسته های پرتوزای طبیعی در محصول برنج شهرستان محمودآباد در برآورد ریسک سرطان. پیاورد سلامت[Internet]. 1398؛13(5 ):401-410. Available from: https://sid.ir/paper/366596/fa

    IEEE: کپی

    وحید چنگیزی، محمدرضا زارع، و ساحل کثیری، “بررسی میزان جذب و توزیع هسته های پرتوزای طبیعی در محصول برنج شهرستان محمودآباد در برآورد ریسک سرطان،” پیاورد سلامت، vol. 13، no. 5 ، pp. 401–410، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366596/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button