مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

267
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان مصرف فرآورده های خونی طی وقوع تب هموراژیک کریمه کنگو در زاهدان

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 139

چکیده

 سابقه و هدف: تب هموراژیک کریمه کنگو, یک عفونت ویروسی خونریزی دهنده با میزان مرگ و میر بالا می باشد. به دلیل فقدان درمان اختصاصی, مدیریت بیماری به کمک حمایت درمانی و داروهای ضد ویروسی انجام می شود. در مطالعه حاضر میزان مصرف فرآورده های خون در طغیان بیماری در بهار 1396 در زاهدان بررسی شد. مواد و روش ها: در یک مطالعه مقطعی, تمامی بیماران بستری شده در طغیان کریمه کنگو, که در بهار 96 در بخش عفونی بیمارستان بوعلی زاهدان بستری شدند, وارد مطالعه شده و اطلاعات بیماران شامل سن و جنس و نیز میزان و نوع فرآورده های خون مصرفی آنان ثبت گردید. علاوه بر این, شغل, علت احتمالی ابتلا به بیماری و پاسخ به درمان نیز بررسی شد. تشخیص قطعی بیماری بر اساس آزمایش سرولوژیک الایزا و نسخه برداری معکوس واکنش زنجیره ای پلیمراز(RT-PCR)داده شد. یافته ها توسط آزمون های آماری توصیفی و نرم افزار 16 SPSS تحلیل شدند. یافته ها: در مدت مطالعه, 18 بیمار با تشخیص قطعی تب کریمه کنگو و میانگین سنی 9/6 ± 5/27 سال در بیمارستان بوعلی بستری شدند. تمام بیماران مرد و اغلب کارگر کشتارگاه(5/44%) بودند. علت اصلی آلودگی به تب کریمه کنگو, تماس با گوشت و دام آلوده بود. از میان 18 بیمار, 11 نفر(61%) نیاز به تزریق فرآورده های خون پیدا کردند و کنسانتره پلاکت پرکاربردترین فرآورده مصرفی در بین بیماران بود(2/83%). در مجموع 191 واحد فرآورده خون شامل 159 واحد(2/83%) کنسانتره پلاکت مصرف شده و هیچ یک از بیماران در اثر این بیماری فوت نکردند. نتیجه گیری: جهت مدیریت بیماری تب کریمه کنگو, اغلب نیاز به تزریق میزان بالای خون و فرآورده های خون است. از این میان کنسانتره پلاکت پرمصرف ترین فرآورده می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خسروی، سهیلا، متانت، ملیحه، پورخسروی، ناهید، و کاظمی، خاطره. (1399). میزان مصرف فرآورده های خونی طی وقوع تب هموراژیک کریمه کنگو در زاهدان. پژوهشی خون، 17(2 )، 133-139. SID. https://sid.ir/paper/366892/fa

    Vancouver: کپی

    خسروی سهیلا، متانت ملیحه، پورخسروی ناهید، کاظمی خاطره. میزان مصرف فرآورده های خونی طی وقوع تب هموراژیک کریمه کنگو در زاهدان. پژوهشی خون[Internet]. 1399؛17(2 ):133-139. Available from: https://sid.ir/paper/366892/fa

    IEEE: کپی

    سهیلا خسروی، ملیحه متانت، ناهید پورخسروی، و خاطره کاظمی، “میزان مصرف فرآورده های خونی طی وقوع تب هموراژیک کریمه کنگو در زاهدان،” پژوهشی خون، vol. 17، no. 2 ، pp. 133–139، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366892/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button