مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,931
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

834
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ویتامین D بر روی مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو

صفحات

 صفحه شروع 80 | صفحه پایان 84

چکیده

 زمینه و هدف: مطالعات متعددی نشان داده اند که ویتامین D ممکن است بر ترشح و حساسیت انسولین نقش داشته باشد. این مطالعه اثر ویتامین D بر روی مقاومت به انسولین را بررسی می کند.مواد و روش ها: در این مطالعه, 100 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو در سنین 30 تا 70 سال به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده و تحت انجام آزمایش های مختلف قرار گرفتند. سپس به مدت چهار هفته با 50000 واحد ویتامین D خوراکی روزانه درمان شدند و مقاومت به انسولین در ابتدا و انتهای درمان مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 و آزمون های تی زوجی و ویل کاکسون صورت پذیرفت.یافته ها: بیماران شامل 70 زن و 30 مرد بودند. میانگین ویتامین D, 43.03±19.28 نانوگرم بر میلی لیتر بود. 24 درصد بیماران (بر اساس 25 هیدروکسی ویتامین D کمتر از 20 نانوگرم بر میلی لیتر) کمبود ویتامین D داشتند. مقادیر میانگین متغیرها در ابتدا و انتهای مطالعه به ترتیب برای قند ناشتا 138.48±36.74 و 131.02±39 میلی ‎گرم بر دسی لیتر (p=0.05), برای انسولین 10.76±9.46 و 8.6±8.25 میکرو واحد بر میلی لیتر (p=0.028) و همچنین برایHOMA-IR  نیز به ترتیب 3.57±3.18 و 2.89±3.28 (p=0.008) بود.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که ویتامین D موجب بهبودی مشخص در میزان قندخون ناشتا, انسولین و مقاومت به انسولین که با استفاده از HOMA-IR ارزیابی می شود, می گردد و افزودن مکمل ویتامین D اثر مثبت بر تحمل قند در دیابت نوع دو دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طلایی، افسانه، محمدی کلیشادی، مهناز، و ادگی، زهرا. (1390). اثر ویتامین D بر روی مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 14(5 (پیاپی 58))، 80-84. SID. https://sid.ir/paper/367019/fa

    Vancouver: کپی

    طلایی افسانه، محمدی کلیشادی مهناز، ادگی زهرا. اثر ویتامین D بر روی مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1390؛14(5 (پیاپی 58)):80-84. Available from: https://sid.ir/paper/367019/fa

    IEEE: کپی

    افسانه طلایی، مهناز محمدی کلیشادی، و زهرا ادگی، “اثر ویتامین D بر روی مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 14، no. 5 (پیاپی 58)، pp. 80–84، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367019/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا