مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

718
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثربخشی اپلیکیشن تمرین کنترل بازداری نسبت به خوراکی های شیرین (SF-ICT) بر میزان انتخاب و مصرف خوراکی های شیرین

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 99

چکیده

 مقدمه: هدف پژوهش حاضر, معرفی مبانی نظری و مراحل ساخت و اثربخشی برنامه آموزش کنترل بازداری نسبت به خوراکی های شیرین بود که برای اولین بار در قالب یک اپلیکیشن موبایل و با هدف کاهش انتخاب و مصرف خوراکی های شیرین برای کودکان طراحی شد. روش: در این پژوهش از روش پژوهشی مطالعه موردی با طرح A-B-A استفاده شده است. ابتدا از بین کودکان دبستانی مبتلا به چاقی افراطی در شهر سمنان, 3 نفر به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ارزیابی ها با استفاده از پرسشنامه هوس غذایی, آزمون انتخاب خوراکی و آزمون طعم جعلی انجام شد. سپس, جلسات مداخله به صورت 7 جلسه آموزش انفرادی انجام گرفت و دو ماه بعد از پایان مداخله, پیگیری انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل دیداری نمودارها و شاخص روند, ثبات, درصد داده های غیرهمپوش و همپوش و اندازه اثر استفاده شد. یافته ها: آموزش کنترل بازداری از طریق این اپلیکیشن موبایل, نه تنها بر کاهش میزان هوس کودکان نسبت به خوراکی های شیرین تأثیر داشته است (16/1=d), بلکه منجر به کاهش انتخاب (48/1=d) و مصرف این گونه خوراکی ها (48/1=d) نیز شده است. اثرات آموزش بر میزان هوس (71/1=d) و انتخاب خوراکی (99/1=d) در طول زمان تداوم داشتند, هر چند تداوم اثرات بر مصرف این خوارکی ها (37/0=d) ضعیف بوده است. نتیجه گیری: نتایج تأیید کننده اثربخشی این برنامه, به عنوان یک ابزار پیشگیری و درمانی کم هزینه و کوتاه برای کاهش اشتیاق و انتخاب و مصرف غذاهای شیرین بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معماریان، سپیده، مرادی، علیرضا، و حسنی، جعفر. (1398). اثربخشی اپلیکیشن تمرین کنترل بازداری نسبت به خوراکی های شیرین (SF-ICT) بر میزان انتخاب و مصرف خوراکی های شیرین. روان شناسی بالینی، 11(3 (پیاپی 43) )، 87-99. SID. https://sid.ir/paper/367182/fa

    Vancouver: کپی

    معماریان سپیده، مرادی علیرضا، حسنی جعفر. اثربخشی اپلیکیشن تمرین کنترل بازداری نسبت به خوراکی های شیرین (SF-ICT) بر میزان انتخاب و مصرف خوراکی های شیرین. روان شناسی بالینی[Internet]. 1398؛11(3 (پیاپی 43) ):87-99. Available from: https://sid.ir/paper/367182/fa

    IEEE: کپی

    سپیده معماریان، علیرضا مرادی، و جعفر حسنی، “اثربخشی اپلیکیشن تمرین کنترل بازداری نسبت به خوراکی های شیرین (SF-ICT) بر میزان انتخاب و مصرف خوراکی های شیرین،” روان شناسی بالینی، vol. 11، no. 3 (پیاپی 43) ، pp. 87–99، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367182/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button