مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,277
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عیین شاخص گلیسمی، بار گلیسمی و شاخص سیری نان با ترکیب متفاوت آرد گندم و آرد جو

صفحات

 صفحه شروع 345 | صفحه پایان 355

چکیده

 مقدمه: شاخص گلیسمی(GI), بار گلیسمی (GL) و شاخص سیری (SI), از فاکتورهای مهم مرتبط با بیماری های متابولیک, به ویژه دیابت و چاقی می باشند. در مطالعه ی حاضر, اثر آرد جو بر GI, GL و SI نان سفید مورد بررسی قرارگرفت. مواد و روش ها: به منظور تعیین GI, 10 فرد سالم, در 4 روز جداگانه با فاصله ی یک هفته در مطالعه شرکت کردند. در هر روز قند خون افراد در زمان های ناشتا, 15, 30, 45, 60, 90 و 120 دقیقه پس از مصرف محلول گلوکز, نان سفید و نان حاوی 25% و 50% آرد جو, اندازه گیری شد. برای تعیین SI, 20 فرد سالم در 3 روز جداگانه با فاصله یک هفته در مطالعه شرکت کردند. در هر روز, میزان سیری افراد, با استفاده از پرسش نامه ی VAS, در زمان های ناشتا و هر 15 دقیقه تا 2 ساعت بعد, اندازه گیری شد. یافته ها: GI و GL نان جو 25 درصد 81/79 و 13/80و برای نان جو50 درصد 59/16 و 9/55 تعیین شد. GI نان جو 50% (59/16) در محدوده ی متوسط و به طور معنی داری نسبت به نان سفید (91/98) کمتر بود (0/03=P). شاخص سیری هردو نان جو 25% (425/82, 0/04=P) و نان جو 50% (968/26, 0/02=P) به طور معنی داری بالاتر از نان سفید بود. نتیجه گیری: افزودن آرد جو, نه تنها باعث کاهش GI و GLنان سفید گردید, بلکه شاخص سیری آن را به طور قابل توجهی افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیشه بر، فریده، زنده دل، محدثه، ویسی، مسعود، ساکی، امل، و شیری نسب، مهدی. (1398). عیین شاخص گلیسمی, بار گلیسمی و شاخص سیری نان با ترکیب متفاوت آرد گندم و آرد جو. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 21(6 )، 345-355. SID. https://sid.ir/paper/367322/fa

    Vancouver: کپی

    شیشه بر فریده، زنده دل محدثه، ویسی مسعود، ساکی امل، شیری نسب مهدی. عیین شاخص گلیسمی, بار گلیسمی و شاخص سیری نان با ترکیب متفاوت آرد گندم و آرد جو. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1398؛21(6 ):345-355. Available from: https://sid.ir/paper/367322/fa

    IEEE: کپی

    فریده شیشه بر، محدثه زنده دل، مسعود ویسی، امل ساکی، و مهدی شیری نسب، “عیین شاخص گلیسمی, بار گلیسمی و شاخص سیری نان با ترکیب متفاوت آرد گندم و آرد جو،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 21، no. 6 ، pp. 345–355، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367322/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button