مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

454
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سطوح و پیشگویی کننده های درشت مغذی ها در شیر رسیده انسان

صفحات

 صفحه شروع 758 | صفحه پایان 766

چکیده

 پیش زمینه و هدف: تغذیه با شیر مادر به خاطر منافعی که برای کاهش عوارض و مرگ و میر نوزاد و کمک به کنترل هزینه های مراقبت های بهداشتی دارد, یک استراتژی مهم در بهداشت عمومی به شمار می آید. شیر مادر با دارا بودن درشت مغذی ها و ریزمغذی های متنوع, نقش تغذیه ای و بیولوژیکی خود را در رشد و تکامل بهینه نوزاد ایفا می کند. با توجه به اهمیت تغذیه با شیر مادر, این مطالعه باهدف تعیین سطوح و پیشگویی کننده های درشت مغذی-ها در شیر رسیده انسان انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی در طی ماه های مهر تا بهمن سال 1397 در شهر تبریز انجام شد. تعداد 102 نفر از زنان زایمان کرده به روش سزارین یا واژینال با رعایت معیارهای ورود و خروج, با استفاده از نمونه گیری در دسترس, انتخاب شدند. نمونه شیر رسیده مادران در روز 1± 15 بعد از زایمان جمع آوری شده و با استفاده از دستگاه لاکتواسکن, درشت مغذی های شیر (لاکتوز, چربی, پروتئین( و همچنین میزان انرژی شیر سنجیده شد. یافته ها: میانگین لاکتوز, پروتئین, چربی و انرژی شیر رسیده مادران در هر دو گروه به ترتیب عبارت بودند از: g/ml(30/7), g/ml(78/2), g/ml(65/3) و kcal/ml(81/68). فاکتورهای مؤثر بر مقادیر لاکتوز و چربی شیر مادران در هر دو گروه به ترتیب عبارت بودند از: وزن فعلی مادر, وزن تولد نوزاد و روش زایمان. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهایی مانند روش زایمان, پیشگویی کننده ی سطوح درشت مغذی ها در شیر مادر هستند و آنچه مربوط به نتایج آنالیز چند متغیره می شود حاکی از آن است که در شیر مادرانی که زایمان واژینال داشتند سطح لاکتوز بالاتر بود. با توجه به اهمیت درشت مغذی ها در رشد و سلامت نوزاد, توجه به این فاکتورها و خصوصاً ترویج روش زایمان واژینال از اهمیت بالایی برخوردار است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حکیمی، سویل، زینالی، لیلا، فرشباف خلیلی، عزیزه، نوری زاده، رقیه، حسینی، محمدباقر، و خطیب شهیدی، شیرین. (1398). سطوح و پیشگویی کننده های درشت مغذی ها در شیر رسیده انسان. مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، 17(10 (پی در پی 123) )، 758-766. SID. https://sid.ir/paper/367363/fa

    Vancouver: کپی

    حکیمی سویل، زینالی لیلا، فرشباف خلیلی عزیزه، نوری زاده رقیه، حسینی محمدباقر، خطیب شهیدی شیرین. سطوح و پیشگویی کننده های درشت مغذی ها در شیر رسیده انسان. مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه[Internet]. 1398؛17(10 (پی در پی 123) ):758-766. Available from: https://sid.ir/paper/367363/fa

    IEEE: کپی

    سویل حکیمی، لیلا زینالی، عزیزه فرشباف خلیلی، رقیه نوری زاده، محمدباقر حسینی، و شیرین خطیب شهیدی، “سطوح و پیشگویی کننده های درشت مغذی ها در شیر رسیده انسان،” مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، vol. 17، no. 10 (پی در پی 123) ، pp. 758–766، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367363/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button