مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,028
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

623
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تنش شوری بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود (Cicer arietinum L. ) رقم آزاد

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 68

چکیده

 تنش شوری از تنش های مهم غیرزیستی است که اثرات زیانباری بر عملکرد گیاه و کیفیت محصول دارد. خسارت شوری در گیاهان از طریق بروز تنش یونی و اسمزی است که ضمن تاثیر منفی بر عملکرد و اجزای عملکرد, بسیاری فرآیندهای دخیل در رشد و نمو گیاهان را تحت تاثیر قرار می دهد. به منظور بررسی تاثیر شوری بر عملکرد, اجزای عملکرد و غلظت عناصر سدیم و پتاسیم بر گیاه نخود (Cicer arietinum L. ) رقم آزاد, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند با چهار تکرار انجام شد. تیمارهای شوری خاک از منبع کلرید سدیم شامل 1, 3, 5, 7 و 9 دسی زیمنس بر متر بود. بر اساس نتایج آزمایش, شوری اثر منفی بر ارتفاع بوته, تعداد برگ و سطح برگ نخود داشت, به طوری که بیشترین سطح شوری (9دسی زیمنس بر متر) در این آزمایش نسبت به شاهد به ترتیب موجب کاهش 44/22 درصدی ارتفاع, 84/15 درصدی تعداد برگ, 36/58 درصدی سطح برگ, 72/59 درصدی غلظت پتاسیم برگ و افزایش 75/76 درصدی غلظت سدیم برگ شد. همچنین اثر شوری بر اجزای عملکرد در این آزمایش نشان داد که افزایش شوری از یک به 9دسی زیمنس بر متر به ترتیب باعث کاهش 33/33 درصدی تعداد غلاف بارور, 83/59 درصدی عملکرد دانه در بوته, 44/44 درصدی وزن 100دانه و 34/39 درصدی وزن خشک کل نخود شد. بیشترین اثرات شوری بر صفات اندازه گیری شده نخود در این آزمایش در شوری 7دسی زیمنس بر متر مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دره کی، غلامرضا، زمانی، غلامرضا، و سیاری، محمدحسن. (1397). بررسی اثر تنش شوری بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود (Cicer arietinum L. ) رقم آزاد. پژوهش های حبوبات ایران، 9(1 )، 57-68. SID. https://sid.ir/paper/367595/fa

    Vancouver: کپی

    دره کی غلامرضا، زمانی غلامرضا، سیاری محمدحسن. بررسی اثر تنش شوری بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود (Cicer arietinum L. ) رقم آزاد. پژوهش های حبوبات ایران[Internet]. 1397؛9(1 ):57-68. Available from: https://sid.ir/paper/367595/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا دره کی، غلامرضا زمانی، و محمدحسن سیاری، “بررسی اثر تنش شوری بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود (Cicer arietinum L. ) رقم آزاد،” پژوهش های حبوبات ایران، vol. 9، no. 1 ، pp. 57–68، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367595/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button