مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

305
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

103
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه فیتوشیمیایی و ضد قارچی اسانس گیاهان دارویی Origanum Vulgare L.، Mentha pulegium L. و Satureja hortensis L. علیه قارچ Alternaria solani درشرایط انبارداری

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 77

چکیده

 در سال های اخیر برای کنترل عوامل میکروبی آلوده کننده موادغذایی از اسانس های گیاهی استفاده زیادی شده است. در پژوهش حاضر به بررسی فیتوشیمایی و اثر ضدقارچی اسانس برگ گیاهان مرزه خوزستانی, مرزنجوش و پونه جمع آوری شده از گرین الشتر و سفید کوه خرم آباد در بهار 1394 برای کنترل کپک میوه گوجه فرنگی (Alternaria solani) در دوره انبارداری پرداخته شد. ابتدا اسانس گیاهان با استفاده از روش تقطیر با بخار آب با دستگاه کلونجر استخراج شد. مواد موثره این اسانس ها با استفاده از روش گاز کروماتوگرافی جرمی و گاز کروماتوگرافی انجام شد. برای اثر ضدقارچی اسانس ها بر بازدارندگی از رشد قارچ A. solani به دو روش دیسک کاغذی و مواد فرار روی محیط کشت PDA و همچنین جهت تعیین MIC و MFC اسانس ها از غلظت های 5/1, 7/1, 2, 3/2, 7, 5/8, 9, 5/9 میکرولیتر در میلی لیتردر محیط کشت PDB استفاده شد. به منظور بررسی اثر اسانس ها روی درصد آلودگی گوجه فرنگی به این قارچ, غلظت های 4 و 20 میکرولیتر بر میلی لیتر اسانس ها روی میوه آلوده به قارچ اسپری پاشی شدند. بعد از هفت روز درصد آلودگی روی میوه در قالب طرح آماری سنجیده شد. بیشترین ترکیب موجود در اسانس مرزه, مرزنجوش و پونه به ترتیب کارواکرول (65/88 درصد), تیمول (46/19 درصد) و پولگون (66/47 درصد) بود. این اسانس ها به ترتیب 96/48, 93/45 و 94/49 درصد در روش دیسک و 85/44, 01/51 و 96/48 درصد در روش مواد فرار از رشد قارچ A. solaniاثر داشت. همچنین غلظت 4 و 20 میکرولیتر در میلی لیتر به ترتیب 40, 78/57, 56/35 و 100, 67/66 و 40 درصد آلودگی قارچی روی بافت میوه را بطور معنی داری کاهش دادند. مرزه, مرزنجوش و پونه با دارا بودن ترکیبات ضدقارچی می توانند به خوبی از رشد قارچ A. solaniجلوگیری به عمل آورند و می توانند جایگزین مناسبی در استفاده از قارچ کش ها برای کنترل این بیمارگر گیاهی باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    درویش نیا، مصطفی، حسنوند، احسان، و موسویان، مسلم. (1397). بررسی و مقایسه فیتوشیمیایی و ضد قارچی اسانس گیاهان دارویی Origanum Vulgare L., Mentha pulegium L. و Satureja hortensis L. علیه قارچ Alternaria solani درشرایط انبارداری. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 6(3 (پیاپی 23) )، 62-77. SID. https://sid.ir/paper/367625/fa

    Vancouver: کپی

    درویش نیا مصطفی، حسنوند احسان، موسویان مسلم. بررسی و مقایسه فیتوشیمیایی و ضد قارچی اسانس گیاهان دارویی Origanum Vulgare L., Mentha pulegium L. و Satureja hortensis L. علیه قارچ Alternaria solani درشرایط انبارداری. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1397؛6(3 (پیاپی 23) ):62-77. Available from: https://sid.ir/paper/367625/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی درویش نیا، احسان حسنوند، و مسلم موسویان، “بررسی و مقایسه فیتوشیمیایی و ضد قارچی اسانس گیاهان دارویی Origanum Vulgare L., Mentha pulegium L. و Satureja hortensis L. علیه قارچ Alternaria solani درشرایط انبارداری،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 6، no. 3 (پیاپی 23) ، pp. 62–77، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367625/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button