مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

394
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تیمار تلفیقی اسانس میخک (Syzygiumaromaticum) با کربوکسی متیل سلولز بر ماندگاری پسته تر

صفحات

 صفحه شروع 279 | صفحه پایان 294

چکیده

 ارزش غذایی, خوشمزگی و راحتی هضم, کالری بالا, ویتامین ها و مواد معدنی مناسب, از ویژگی هایی است که پسته را در میان سایر مغزها برتر نموده و غالباً به صورت خشک مصرف می شود. پسته تازه با وجود ارزش غذایی بالاتر, قابلیت ماندگاری طولانی ندارد لذا بررسی روش های افزایش انبارمانی پسته تر برای عرضه بازار یکی از اهداف تولید کنندگان این محصول است. در این راستا مطالعه ای به منظور بررسی تأثیر تیمار تلفیقی کربوکسی متیل سلولز (CMC) با غلظت های مختلف (400, 800 و 1200) اسانس میخک (M) بر عمر انبارمانی پسته تر رقم, احمدآقایی, صورت گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. نتایج نشان داد با افزایش مدت زمان انبارمانی سفتی پوست و مغز در تمام تیمارها کاهش یافت. مقدار درصد کاهش وزن, کروما پوست, مالون دی آلدهید, پراکسید هیدروژن در طی انبارمانی با افزایش روبه رو شد. کاربرد CMC به تنهایی و به همراه اسانس میخک در مقایسه با کاربرد آب مقطر سبب حفظ اغلب فاکتورهای مورد بررسی شد. هر دو تیمارهای تلفیقی قادر به حفظ میزان ترکیبات فنلی, کلروفیل کل مغز و کارتنوئید مغز طی انبارمانی نشدند. در مجموع تیمار تلفیقی CMC به همراه 400 میلی گرم بر لیتر اسانس میخک قادر به حفظ اکثر ویژگی های کمی و کیفی پسته تر احمدآقایی تا 50 روز گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسی پور، فتانه، ناظوری، فاطمه، پیرمرادی، محمدرضا، و میردهقان، سیدحسین. (1400). بررسی تاثیر تیمار تلفیقی اسانس میخک (Syzygiumaromaticum) با کربوکسی متیل سلولز بر ماندگاری پسته تر. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(111 )، 279-294. SID. https://sid.ir/paper/367706/fa

    Vancouver: کپی

    موسی پور فتانه، ناظوری فاطمه، پیرمرادی محمدرضا، میردهقان سیدحسین. بررسی تاثیر تیمار تلفیقی اسانس میخک (Syzygiumaromaticum) با کربوکسی متیل سلولز بر ماندگاری پسته تر. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(111 ):279-294. Available from: https://sid.ir/paper/367706/fa

    IEEE: کپی

    فتانه موسی پور، فاطمه ناظوری، محمدرضا پیرمرادی، و سیدحسین میردهقان، “بررسی تاثیر تیمار تلفیقی اسانس میخک (Syzygiumaromaticum) با کربوکسی متیل سلولز بر ماندگاری پسته تر،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 111 ، pp. 279–294، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367706/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button