مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,225
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

558
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات اسیدهای چرب امگاـ3، ویتامین C و تجویز توام آنها روی لیپوپروتیین ها، آپو A-I و آپو B در هیپرلیپیدمی

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 58

چکیده

 مقدمه: هیپرلیپدمی در بیماران قلبی ـ عروقی بر اهمیت زیادی است. اسیدهای چرب امگاـ3 اثرات بارزی بر کاهش تری گلیسیرید, ترومبوز و آریتمی دارند اما باعث افزایش LDL و آپو B میشوند. با توجه به اینکه ویتامین C باعث القای گیرنده های LDL کبد و کاتابولیسم ذرات LDL میشود, این مطالعه با هدف به کارگیری توام اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین C برای کاهش LDL, آپو B و بهبود سایر لیپیدهای خون, و همچنین مقایسه آن با اثرات هر کدام از این مکملها به تنهایی, انجام شد.مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور بر روی 68 بیمار با هیپرلیپیدمی (کلسترول تام و تری گلیسیرید بیش از 200mg/dL) صورت پذیرفت. افراد به طور تصادفی به 4 گروه دریافت کننده 500 میلی گرم ویتامین C, یک گرم امگاـ3, 500 میلی گرم ویتامین +C یک گرم امگاـ3 و شاهد تقسیم شدند و به مدت 10 هفته این مکمل ها را مصرف کردند. نمونه های خون ناشتا در شروع و پایان هفته دهم گرداوری گردید. TG, TC, LDL,HDL  سرم به روش آنزیمی, آپو A-I و B به روش ایمونوتوربیدومتری و ویتامین C خون به روش کالری متری محاسبه شد. الگوی مصرف مواد غذایی, وضعیت اقتصادی اجتماعی و آنتروپومتریک نیز در این فاصله بررسی و تغییر معنی داری طی مطالعه ملاحظه نشد. برای آنالیز آماری از آزمون t, ANOVA, آزمون کای دو و آنالیز واریانس برای اندازه گیری متعدد استفاده شد.یافته ها: افزایش معنی داری در مقدار ویتامین C خون در گروه ویتامین C  (P=0.001)ویتامین +C امگاـ3 (p=0.02) در پایان هفته دهم نسبت به شروع مطالعه وجود داشت. TG سرم در پایان هفته دهم در گروه امگاـ3, کاهش معنی داری در مقایسه با گروه شاهد (P=0.013) و در مقایسه با ابتدای مطالعه (p=0.002) داشت. در گروه ویتامین C در پایان هفته دهم کاهش معنی داری در کلسترول تام (p=0.004), آپو B و (p=0.005) و کاهش در apo A-I/apo B (p=0.05) نسبت به ابتدای مطالعه و افزایش معنی داری در مقدار ویتامین C خون نسبت به گروه شاهد (p=0.01) وجود داشت. در گروه امگاـ3 میزان تری گلیسرید به HDL و apo B  نسبت به ابتدای مطالعه کاهش معنی داری (به ترتیب P=0.04 و P=0.05) داشت و تری گلیسیرید به HDL در همین گروه در انتهای مطالعه نسبت به گروه شاهد به طرز معنی داری پایین تر بود (P=0.04). در تمامی گروهها و در کل مطالعه میزان HDL, apo A-I,LDL/HDL  و LDL تغییر معنی داری نداشت.نتیجه گیری: اگرچه مصرف توام اسیدهای چرب امگاـ3 و ویتامین C تاثیر مفیدی بر پروفایل لیپیدی بیماران هیپرلیپیدمی نداشت, مقدار یک گرم اسید چرب امگاـ3 خالص, به مدت 10 هفته, ماده مغذی موثری برای کاهش TG و تری گلیسیرید به HDL در افراد هیپرلیپیدمی است, بدون آنکه باعث افزایش LDL و آپو B شود. همچنین مقدار 500 میلیگرم ویتامین C در بیش از ده هفته احتمالا باعث کاهش معنی دار کلسترول تام و آپو B در افراد هیپرلیپیدمی در مقایسه با گروه شاهد میشود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شیدفر، فرزاد، کشاورز، سیدعلی، سیاسی، فریدون، جلالی، محمود، میری، سیدرضا، اشراقیان، محمدرضا، و یاراحمدی، شهین. (1381). مقایسه اثرات اسیدهای چرب امگاـ3, ویتامین C و تجویز توام آنها روی لیپوپروتیین ها, آپو A-I و آپو B در هیپرلیپیدمی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 4(1(مسلسل 13))، 51-58. SID. https://sid.ir/paper/367886/fa

Vancouver: کپی

شیدفر فرزاد، کشاورز سیدعلی، سیاسی فریدون، جلالی محمود، میری سیدرضا، اشراقیان محمدرضا، یاراحمدی شهین. مقایسه اثرات اسیدهای چرب امگاـ3, ویتامین C و تجویز توام آنها روی لیپوپروتیین ها, آپو A-I و آپو B در هیپرلیپیدمی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1381؛4(1(مسلسل 13)):51-58. Available from: https://sid.ir/paper/367886/fa

IEEE: کپی

فرزاد شیدفر، سیدعلی کشاورز، فریدون سیاسی، محمود جلالی، سیدرضا میری، محمدرضا اشراقیان، و شهین یاراحمدی، “مقایسه اثرات اسیدهای چرب امگاـ3, ویتامین C و تجویز توام آنها روی لیپوپروتیین ها, آپو A-I و آپو B در هیپرلیپیدمی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 4، no. 1(مسلسل 13)، pp. 51–58، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367886/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button