مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

474
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

481
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کربنات کلسیم رسوبی و پروتئین سویا بر ویژگی های خمیرکاغذ بازیافتی از کاغذهای باطله چاپی و نوشتاری

صفحات

 صفحه شروع 311 | صفحه پایان 321

چکیده

 لزوم بازیافت انواع کاغذ و مقوا از جنبه های مختلف روشن است و ارزش افزوده چشمگیری را بویژه در مورد کاغذهای چاپ و نوشتاری به همراه دارد. امکان کاربرد و نیز افزایش سهم پرکننده های معدنی در کاغذسازی مورد توجه روزافزون بوده و درصورت افزودن به خمیرکاغذهای بازیافتی, مضاعف شدن مزایا را دربر دارد؛ که اخیراً مورد پژوهش قرار گرفته است. ماهیت الیاف بازیافتی و نیز تمایل به کاربرد پرکننده, استفاده از افزودنی های مقاومت خشک را اجتناب ناپذیر ساخته که چسب های طبیعی و اقتصادی برای این هدف, همیشه مورد جستجو است. در این راستا, تاثیر پرکننده کربنات کلسیم رسوبی (PCC) و پروتئین سویا بر ویژگی های خمیرکاغذ بازیافتی کاغذهای باطله چاپ و نوشتاری بررسی شد. تصاویر SEM ماندگاری پرکننده ها را تائیدنموده و با نتایج خاکستر کاغذ نیز سازگار است, لیکن افزایش سهم پرکننده منجر به کاهش خاکستر گردید. پروتئین سویا بهبود ماندگاری پرکننده اولیه موجود در خمیرکاغذ بازیافتی و نیز PCC را موجب شد. نگهداشت پرکننده اولیه منجر به افزایش ماندگاری کل در حضور پروتئین سویا شده و تاثیر مشابهی نیز در کاربرد همزمان PCC و پروتئین سویا نسبت به عدم حضور پروتئین قابل گزارش است. بطوریکه عدم کاربرد پروتئین منجر به کاهش معنی دار ماندگاری کل خمیرکاغذ بازیافتی گردید. ماهیت پلیمری و دارابودن گروه های عاملی متنوع در زنجیره زیست بسپار پروتئین سویا در استدلال این نتایج قابل ذکرست. افزودن پروتئین سویا منجر به بهبود معنی دار درجه روانی خمیرکاغذ فاقد PCC تا حدود %8 شده که این تاثیر در پیش اختلاط با بالاترین سطح کاربرد PCC (%15) نیز مشاهده گردید. جایگزینی الیاف بازیافتی با PCC نیز منجر به بهبود معنی دار درجه روانی گردید. نتایج مشاهده شده درجه روانی توسط زمان آبگیری از خمیرکاغذ نیز تائید گردید. کاربرد PCC در تمامی سطوح 10, 12, %15 و نیز پیش اختلاط آن با پروتئین سویا منجر به کاهش غیرمعنی داری جذب آب کاغذ شد. با اینحال, شاخص کششی کاغذ بواسطه کاربرد PCC و پروتئین سویا کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفی زاده، علی، جلالی ترشیزی، حسین، رودی، حمیدرضا، و پرتوی نیا، علی. (1397). تاثیر کربنات کلسیم رسوبی و پروتئین سویا بر ویژگی های خمیرکاغذ بازیافتی از کاغذهای باطله چاپی و نوشتاری. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 33(3 (پیاپی 64) )، 311-321. SID. https://sid.ir/paper/367923/fa

    Vancouver: کپی

    صفی زاده علی، جلالی ترشیزی حسین، رودی حمیدرضا، پرتوی نیا علی. تاثیر کربنات کلسیم رسوبی و پروتئین سویا بر ویژگی های خمیرکاغذ بازیافتی از کاغذهای باطله چاپی و نوشتاری. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1397؛33(3 (پیاپی 64) ):311-321. Available from: https://sid.ir/paper/367923/fa

    IEEE: کپی

    علی صفی زاده، حسین جلالی ترشیزی، حمیدرضا رودی، و علی پرتوی نیا، “تاثیر کربنات کلسیم رسوبی و پروتئین سویا بر ویژگی های خمیرکاغذ بازیافتی از کاغذهای باطله چاپی و نوشتاری،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 33، no. 3 (پیاپی 64) ، pp. 311–321، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367923/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا