مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

273
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

438
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

انتخاب صفات موثر بر عملکرد دانه به عنوان شاخص های انتخاب در ژنوتیپ های در حال پیشرفت یک جمعیت F6 برنج (Oryza sativa L. )

صفحات

 صفحه شروع 157 | صفحه پایان 167

چکیده

 به منظور بررسی روابط بین صفات مؤثر بر عملکرد دانه و نیز تعیین روابط علت و معلولی بین آن ها, تعداد 137 لاین نوترکیب یک جمعیت F6 برنج در قالب طرح آگمنت به همراه چهار رقم شاهد (طارمی دیلمانی, هاشمی, صالح و علی کاظمی) در قالب یک طرح بلوکی با چهار بلوک برای نه صفت مهم زراعی طی دو سال زراعی 1394 و 1395 ارزیابی شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس (برای هر سال به طور جداگانه) اختلاف معنی دار بین لاین های مورد بررسی از نظر کلیه صفات مورد ارزیابی را نشان داد. اختلاف بین ارقام شاهد نیز برای کلیه صفات به جز طول و عرض برگ معنی دار بود. محاسبه ضرایب همبستگی ساده بین صفات برای هر سال به طور جداگانه نشان داد که صفات وزن صد دانه, تعداد پنجه بارور, تعداد دانه پر در خوشه, طول خوشه, طول برگ و عرض برگ همبستگی مثبتی را با عملکرد دانه داشتند. تجزیه رگرسیون گام به گام عملکرد دانه برای داده های هر سال نیز نشان داد که در سال اول, دو صفت وزن صد دانه و تعداد دانه پر در خوشه و در سال دوم, سه صفت وزن صد دانه, تعداد دانه پر در خوشه و طول خوشه به ترتیب وارد مدل رگرسیون شدند که 62 درصد و 73 درصد از تغییرات عملکرد دانه را به ترتیب برای سال اول و دوم توجیه کردند. نتایج تجزیه علیت عملکرد دانه (برای هر سال و مجموع دو سال) نشان داد که بعد از صفت وزن صد دانه (926/0), صفات تعداد پنجه در بوته (739/0) و تعداد دانه پر در خوشه (682/0) بیش ترین اثر مستقیم مثبت را بر عملکرد دانه داشتند و می توانند به عنوان شاخص های انتخاب جهت بهبود عملکرد دانه در برنج در نظر گرفته شوند. همچنین بر اساس این صفات, به ترتیب لاین های 9, 132, 133, 24, 52, 83, 5, 40, 78 و 19 به عنوان لاین های پرمحصول انتخاب شدند و از این رو این لاین ها می توانند به عنوان لاین های پرمحصول و نوید بخش جهت مطالعات آتی به نژادی مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی شاد، محمدعلی، سوهانی، محمدمهدی، عبادی، علی اکبر، سمیع زاده لاهیجی، حبیب اله، و حسینی چالشتری، مریم. (1397). انتخاب صفات موثر بر عملکرد دانه به عنوان شاخص های انتخاب در ژنوتیپ های در حال پیشرفت یک جمعیت F6 برنج (Oryza sativa L. ). تحقیقات غلات، 8(2 )، 157-167. SID. https://sid.ir/paper/368085/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی شاد محمدعلی، سوهانی محمدمهدی، عبادی علی اکبر، سمیع زاده لاهیجی حبیب اله، حسینی چالشتری مریم. انتخاب صفات موثر بر عملکرد دانه به عنوان شاخص های انتخاب در ژنوتیپ های در حال پیشرفت یک جمعیت F6 برنج (Oryza sativa L. ). تحقیقات غلات[Internet]. 1397؛8(2 ):157-167. Available from: https://sid.ir/paper/368085/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی احمدی شاد، محمدمهدی سوهانی، علی اکبر عبادی، حبیب اله سمیع زاده لاهیجی، و مریم حسینی چالشتری، “انتخاب صفات موثر بر عملکرد دانه به عنوان شاخص های انتخاب در ژنوتیپ های در حال پیشرفت یک جمعیت F6 برنج (Oryza sativa L. )،” تحقیقات غلات، vol. 8، no. 2 ، pp. 157–167، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368085/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button