مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

980
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

507
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نیتروژن و منگنز بر قابلیت استفاده برخی عناصر غذایی خاک تحت کشت گیاهان مختلف

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 104

چکیده

 به منظور شناخت اثر مصرف نیتروژن و منگنز بر قابلیت استفاده برخی از عناصر غذایی در سه کشت گندم (Triticum aestivum L.), ذرت (Zea mays L.) و اسفناج (Spinacia oleracea L.), آزمایشی در شرایط گلخانه ای به صورت فاکتوریل در چارچوب طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمارها شامل پنج سطح نیتروژن (صفر, 50, 100, 200 و 400 میلی گرم در کیلوگرم خاک به صورت آمونیوم نیترات) و سه سطح منگنز (صفر, 15 و 30 میلی گرم در کیلوگرم خاک به صورت منگنز سولفات) و در چهار تکرار بود. این آزمایش در سه گیاه عمده زراعی و باغی, یعنی ذرت از رقم سینگل کراس 704, گندم از رقم فلات و اسفناج از رقم Spinaceas انجام پذیرفت. پس از هشت هفته, میزان ازت کل خاک و مقدار منگنز, آهن, روی و مس قابل عصاره گیری خاک با عصاره گیر DTPA اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که کاربرد نیتروژن و منگنز به طرز معنی داری غلظت منگنز عصاره گیری شده خاک را در هر سه کشت افزایش داد, ولی در مقدار ازت کل خاک تاثیر چندانی نداشت. مصرف ازت باعث افزایش مقدار آهن قابل استفاده خاک در کشت ذرت شد. هم چنین, کاربرد منگنز غلظت روی و مس قابل عصاره گیری خاک با DTPA را در کشت گندم, و مس خاک را در کشت ذرت کاهش داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پرویزی، یحیی، و رونقی، عبدالمجید. (1381). تاثیر نیتروژن و منگنز بر قابلیت استفاده برخی عناصر غذایی خاک تحت کشت گیاهان مختلف. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 6(1)، 93-104. SID. https://sid.ir/paper/368220/fa

    Vancouver: کپی

    پرویزی یحیی، رونقی عبدالمجید. تاثیر نیتروژن و منگنز بر قابلیت استفاده برخی عناصر غذایی خاک تحت کشت گیاهان مختلف. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1381؛6(1):93-104. Available from: https://sid.ir/paper/368220/fa

    IEEE: کپی

    یحیی پرویزی، و عبدالمجید رونقی، “تاثیر نیتروژن و منگنز بر قابلیت استفاده برخی عناصر غذایی خاک تحت کشت گیاهان مختلف،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 6، no. 1، pp. 93–104، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368220/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا