مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

429
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر منابع مختلف سیلیسیم و نانو سیلیسیم بر برخی پاسخ های مورفو فیزیولوژیکی گیاه استویا (Stevia Bertoni) rebaudiana

صفحات

 صفحه شروع 281 | صفحه پایان 295

چکیده

 یکی از راهکارهای بهبود امنیت غذایی جمعیت رو به افزایش جهان, افزایش مقدار تولید در واحد سطح است. برخی عناصر غذایی نظیر سیلیسیم ضمن بهبود کارایی جذب سایر عناصر, کیفیت تولید را نیز افزایش می دهند. در این پژوهش, تأثیر منابع مختلف سیلیسیم شامل سیلیکات پتاسیم در دو سطح 400 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم, سیلیکات کلسیم در دو سطح 400 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم, هیومیستار سیلیسیم در دو سطح 400 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم, نانو سیلیسیم در دو سطح 100 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم و تیمار شاهد بر پاسخ های مورفوفیزیولوژیکی گیاه دارویی استویا بررسی شد. پس از سه ماه دوره کاشت و داشت, گیاهان برداشت و ویژگی های وزن تر و خشک ساقه و وزن تر و خشک ریشه, ارتفاع و قطر ساقه, حجم ریشه و سطح برگ به عنوان شاخص های مورفوفیزیولوژیکی گیاه, کلروفیل برگ و همچنین غلظت عناصر سیلیسیم, فسفر, پتاسیم در ساقه گیاه, و همچنین گلیکوزیدهای موجود در برگ استویا, شامل استویوزاید, ریبودیوزاید A و B اندازه گیری شد. نتایج حاکی از اثر معنی دار کاربرد سیلیسیم بر وزن تر و خشک ساقه و ریشه, ارتفاع ساقه, حجم ریشه, قطر ساقه, سطح برگ و شاخص کلروفیل برگ بود. کاربرد تیمارهای 200 سیلیکات کلسیم و 100 نانو سیلیسیم و 200 هیومیستار سیلیسیم بیش ترین وزن تر ساقه را نسبت به شاهد حاصل کرد و تیمار 100 میلی گرم بر کیلوگرم نانو سیلیسیم به ترتیب سبب افزایش 55, 64 و 35 درصدی عناصر ذکرشده در مقایسه با تیمار شاهد شد. تیمار 400 میلی گرم بر کیلوگرم هیومیستار سیلیسیم بیش-ترین درصد استویوزاید (23/5), ریبودیوزاید A با (67/0) را نشان دادند. با توجه به اثربخشی کاربرد عنصر سیلیسیم بر پاسخ های مورفوفیزیولوژی, تغذیه ای و بهبود کیفیت قندهای استویوزاید و ریبودیوزاید, توصیه می شود در کنار مصرف بهینه عناصر غذایی به نقش این عنصر ارزشمند به ویژه به عنوان یک عنصر ضد تنش, توجه بیشتری معطوف گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مالمیر، رضا، متشرع زاده، بابک، تبریزی، لیلا، و بخردی، فرزانه. (1399). تأثیر منابع مختلف سیلیسیم و نانو سیلیسیم بر برخی پاسخ های مورفو فیزیولوژیکی گیاه استویا (Stevia Bertoni) rebaudiana. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، 51(2 )، 281-295. SID. https://sid.ir/paper/368288/fa

    Vancouver: کپی

    مالمیر رضا، متشرع زاده بابک، تبریزی لیلا، بخردی فرزانه. تأثیر منابع مختلف سیلیسیم و نانو سیلیسیم بر برخی پاسخ های مورفو فیزیولوژیکی گیاه استویا (Stevia Bertoni) rebaudiana. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1399؛51(2 ):281-295. Available from: https://sid.ir/paper/368288/fa

    IEEE: کپی

    رضا مالمیر، بابک متشرع زاده، لیلا تبریزی، و فرزانه بخردی، “تأثیر منابع مختلف سیلیسیم و نانو سیلیسیم بر برخی پاسخ های مورفو فیزیولوژیکی گیاه استویا (Stevia Bertoni) rebaudiana،” تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 51، no. 2 ، pp. 281–295، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368288/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button