مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

870
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

133
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

6

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد دانه و اجزای آن در ژنوتیپ های با کیفیت روغن خوراکی بزرک در اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 175 | صفحه پایان 204

چکیده

بزرک (Linum usitatissimum L.) با کیفیت روغن خوراکی می تواند به عنوان یک محصول دانه روغنی در منطقه اصفهان کشت گردد. برای حصول عملکرد مطلوب و تولید موفق این گیاه, تاریخ کاشت از اهمیت ویژای برخوردار است. این آزمایش به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت و ژنوتیپ بر عملکرد, اجزای عملکرد و دوره رسیدگی در بزرک با کیفیت روغن خوراکی در مزرعه پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1379 انجام شد. در این بررسی از طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار, و به صورت کرت های خرد شده استفاده گردید. تاریخ کاشت به عنوان فاکتور اصلی دارای هفت سطح (26 مهر, 25 آبان, 25 اسفند, 25 فروردین, 25 اردیبهشت, 24 خرداد و 25 تیر) و ژنوتیپ به عنوان فاکتور فرعی شامل چهار لاین اصلاحی بزرک با کیفیت روغن خوراکی بود. شمار کپسول در بوته, شمار دانه در کپسول, وزن صد دانه و عملکرد دانه برای همه ژنوتیپ ها در تاریخ کاشت اول (26 مهر) بیشترین بود. میانگین عملکرد دانه در نخستین تاریخ کاشت تقریبا دو و سه برابر عملکرد دانه در تاریخ های کاشت دوم و سوم, و تقریبا هشت برابر آن در سه تاریخ کاشت آخر بود. در تاریخ کاشت دوم نیز به خاطر پایین بودن دما بذرها به طور کلی سبز نشدند. عملکرد دانه و دوره رسیدگی به طور معنی دار تحت تاثیر متقابل ژنوتیپ و تاریخ کاشت قرار گرفت. به طور کلی, تاخیر در کاشت با کاهش میزان سبز شدن, شمار روز تا رسیدگی, عملکرد دانه و اجزای آن در تمام ژنوتیپ ها همراه بود, ولی تاریخ کاشت آخر موجب افزایش شمار روزهای تا رسیدگی و شمار دانه در کپسول گردید. نتایج تجزیه رگرسیون نشان داد که وزن دانه, شمار دانه در کپسول و شمار گیاهچه در متر مربع, به ترتیب مهم ترین اجزای سهیم در ایجاد تغییرات عملکرد دانه بودند. ولی شمار کپسول در بوته و شمار دانه در کپسول به ترتیب بیشترین نقش را در ایجاد تنوع عملکرد دانه در بوته داشتند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سعیدی، قدرت اله. (1381). تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد دانه و اجزای آن در ژنوتیپ های با کیفیت روغن خوراکی بزرک در اصفهان . علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 6(3)، 175-204. SID. https://sid.ir/paper/368483/fa

Vancouver: کپی

سعیدی قدرت اله. تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد دانه و اجزای آن در ژنوتیپ های با کیفیت روغن خوراکی بزرک در اصفهان . علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1381؛6(3):175-204. Available from: https://sid.ir/paper/368483/fa

IEEE: کپی

قدرت اله سعیدی، “تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد دانه و اجزای آن در ژنوتیپ های با کیفیت روغن خوراکی بزرک در اصفهان ،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 6، no. 3، pp. 175–204، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368483/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button