مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

390
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر زمان برداشت بر برخی از خصوصیات فیتوشیمیایی برگ گیاه دارویی (. Cynara scolymus L )

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 54

چکیده

 کنگرفرنگی (Cynara scolymus L. ) گیاهی چند ساله از تیره Asteraceae است که در سراسر جهان جایگاه ویژه ای در صنایع داروسازی و غذایی دارد. به منظور ارزیابی برخی خصوصیات فیتوشیمیایی برگ کنگرفرنگی در مراحل مختلف رشدی, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در اصفهان طی دو سال زراعی متوالی (1394-1393 و 1394-1395) به اجرا در آمد. تیمارها برداشت برگ در مراحل مختلف رشدی (مرحله رشد رویشی, غنچه دهی و گلدهی) در سال دوم رشد بودند. پس از برداشت میزان فنل کل (روش فولین سیوکالتیو), فلاونوئید کل (روش رنگ سنجی آلومینیوم کلرید), کلروژنیک اسید (کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا) و توانمندی آنتی اکسیدانی به دو روش قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاءکنندگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد خصوصیات فیتوشیمیایی و توانمندی آنتی اکسیدانی برگ طی مراحل مختلف رشدی از مقادیر متفاوتی برخوردار بود به نحوی که بیشترین مقدار فنل کل (25/76 میلی گرم گالیک اسید در گرم ماده خشک), فلاونوئید کل (28/1 میلی گرم کوئرستین در گرم ماده خشک), کلروژنیک اسید(25/2 درصد در ماده خشک), قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH (34/92 درصد) و قدرت احیاءکنندگی (16/2) عصاره برگ در مرحله غنچه دهی مشاهده شد. همبستگی مثبت و معنی داری بین فنل کل با فلاونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی وجود داشت. همچنین رابطه بین کلروژنیک اسید با قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاءکنندگی مثبت و معنی دار بود. با توجه به نتایج حاصله, برداشت برگ کنگرفرنگی در مرحله غنچه دهی به لحاظ دارا بودن ویژگی های فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی مطلوب, مناسب تر از سایر مراحل رشدی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اله دادی، مرضیه، و مشرف، لاله. (1397). بررسی اثر زمان برداشت بر برخی از خصوصیات فیتوشیمیایی برگ گیاه دارویی (. Cynara scolymus L ). اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 6(4 (پیاپی 24) )، 40-54. SID. https://sid.ir/paper/368733/fa

    Vancouver: کپی

    اله دادی مرضیه، مشرف لاله. بررسی اثر زمان برداشت بر برخی از خصوصیات فیتوشیمیایی برگ گیاه دارویی (. Cynara scolymus L ). اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1397؛6(4 (پیاپی 24) ):40-54. Available from: https://sid.ir/paper/368733/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه اله دادی، و لاله مشرف، “بررسی اثر زمان برداشت بر برخی از خصوصیات فیتوشیمیایی برگ گیاه دارویی (. Cynara scolymus L )،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 6، no. 4 (پیاپی 24) ، pp. 40–54، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368733/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button