مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی عصاره های پنیرک (Malva sylvestris) و بر همکنش آن ها بر تعدادی از باکتری های بیماری زا در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 79

چکیده

 گیاه پنیرک با نام علمی Malva sylvestris متعلق به خانواده پنیرکیان است. ترکیبات مؤثر و فعال موجود در گیاه پنیرک می تواند دلیلی برای فعالیت زیستی گیاه و در نهایت کاربردهای درمانی باشد. هدف از این پژوهش ارزیابی اثر ضد میکروبی گیاه پنیرک بر تعدادی از باکتری های عامل بیماری های عفونی بود. عصاره گیری از گیاه با روش خیساندن (ماسراسیون) انجام شد. برای سنجش کیفی اثر ضد میکروبی گیاه پنیرک از دو روش دیسک دیفیوژن و تمام ظرف استفاده گردید. برای ارزیابی کمی فعالیت ضد میکروبی نیز از روش میکرودایلوشن براث و روش بازدارنده افتراقی (برهمکنش) استفاده شد. حداقل غلظت کشندگی نیز به روش پورپلیت تعیین گردید. نتایج نشان داد, غلظت 100 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره اتانولی بر باکتری های استرپتوکوکوس پیوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین اثر را داشت, به طوری که اختلاف معنی داری با تمامی تیمارها ی دیگر از خود نشان داد. انتروباکتر ائروژینوزا بیشترین مقاومت به عصاره های آبی و اتانولی گیاه پنیرک داشت. حداقل غلظت بازدارندگی عصاره اتانولی برای باکتری های استرپتوکوکوس پیوژنز, استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیا کلی و انتروباکتر ائروژینوزا به ترتیب 8, 8, 64 و 64 میلی گرم بر میلی لیتر بود. در حالی که برای عصاره آبی به ترتیب 16, 32, 128 و 128 میلی گرم بر میلی لیتر بود. در نهایت می توان گفت عصاره اتانولی گیاه پنیرک در مقایسه با عصاره آبی اثر بازدارندگی بیشتری بر سویه های بیماری زا داشت. همچنین نتایج نشان داد, عصاره های آبی و اتانولی گیاه پنیرک بر باکتری های گرم مثبت نسبت به باکتری های گرم منفی اثر ضد میکروبی بیشتری نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرانی بیدآبادی، خدیجه. (1400). ارزیابی حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی عصاره های پنیرک (Malva sylvestris) و بر همکنش آن ها بر تعدادی از باکتری های بیماری زا در شرایط آزمایشگاهی. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(112 )، 69-79. SID. https://sid.ir/paper/368895/fa

    Vancouver: کپی

    شیرانی بیدآبادی خدیجه. ارزیابی حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی عصاره های پنیرک (Malva sylvestris) و بر همکنش آن ها بر تعدادی از باکتری های بیماری زا در شرایط آزمایشگاهی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(112 ):69-79. Available from: https://sid.ir/paper/368895/fa

    IEEE: کپی

    خدیجه شیرانی بیدآبادی، “ارزیابی حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی عصاره های پنیرک (Malva sylvestris) و بر همکنش آن ها بر تعدادی از باکتری های بیماری زا در شرایط آزمایشگاهی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 112 ، pp. 69–79، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368895/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button